KD:n toiminta siirtynyt verkkoon – kansanedustajien live-kyselytunnit kiinnostaneet

18.5.2020 klo 13:19 Tapahtumat Merja Eräpolku

Kristillisdemokraattien live-kyselytunnit aloitettiin Facebookissa huhtikuun lopulla. Tulossa on erilaisia webinaareja ja koulutuksia, jotka toteutetaan pääosin Teams-sovelluksen kautta, aivan kuten puoluevaltuuston kevätkokouskin.

– Ensimmäisellä kerralla kyselytunti verkkotapahtumana toteutettiin tarkoituksella KD:n jäsenistön sisäisellä keskustelupalstalla ja vastaamassa oli kansanedustajista Sari Essayah. Hyvien palautteiden ja tekniikan onnistumisen ansiosta toukokuun alusta tapahtumat ovat olleet kaikille avoimella Kristillisdemokraatit Fb-sivulla, kertoo puoluesihteeri Asmo Maanselkä.

Hän on sekä tuottanut kyselytunnin että vastannut sen teknisestä toteutuksesta. Kyselytunneilla seuraajia on kerrallaan ollut paikalla jopa 130. Lähetykset ovat katsottavissa myös tallenteina.

– Lääkäri-kansanedustajien Päivi Räsäsen ja Sari Tanuksen kerroilla kysymykset keskittyivät koronaan. Seuraaville tunneille olemme sopineet erityisteeman, jotta kysymyksissä ei pompittaisi aiheesta toiseen, vaan paneuduttaisiin syvemmin etenkin tiettyihin aihepiireihin, Maanselkä kertoo.

Seuraava Live-kyselytunti Kristillisdemokraattien julkisella Fb-sivulla pidetään tiistaina 19.5. kello 16 alkaen.

Kaksikielisenä kansanedustaja Peter Östman vastaa kysymyksiin myös ruotsiksi.

– Helatorstain vuoksi kyselytunti pidetään tiistaina kello 16, kun normaaliajaksi on sovittu torstai eduskunnan kyselytunnin jälkeen. Tällä kertaa kysymyksiin on vastaamassa kansanedustaja Peter Östman ja kyselytunti on tarkoitus toteuttaa kaksikielisenä. Östman vastaa ruotsiksi esitettyihin kysymyksiin ”på svenska”. Kyselytunnin teemana ovat erityisesti talous, työllisyys, yrittäjyys ja maatalous.

Torstaina 28.5. kello 17 alkaen KD-kyselytunnin teemana on EU ja talous. Vastaamassa on Sari Essayah. Torstaina 11.6. kello 17 vastaajana on Antero Laukkanen ja teemana erityisesti heikossa asemassa olevien kansalaisten selviytyminen.

Verkkotapahtumaan Fb-sivulla ei tarvitse kirjautua. Selainta on hyvä päivittää, mikäli live-tila ei ala näkyä automaattisesti. Kysymyksen voi kirjoittaa kyselytunnin aikana keskusteluun tai lähettää se otsikolla ”kyselytunnin kysymys” jo etukäteen sähköpostitse [email protected].

Monitoimimies Asmo Maanselkä on perustanut oman verkkolähetysstudionsa KD:n ryhmähuoneeseen eduskunnassa.

– Nopeasti on pitänyt haalia välineistöä, mutta kauppojen hyllyt ovat olleet aika tyhjät. Viimeksi pääkamera lakkasi toimimasta kesken kaiken, mutta onneksi oli kännykkä varalla valmiina, Maanselkä kertoo kommelluksesta, joka ei onneksi katsojille juuri välittynyt.

Kristillisdemokraatit ovat etenkin Maanselän ansiosta nopeasti lisänneet myös videotuotantoa ja podcasteja. Myös piirit ja osastot tekevät omaa digiloikkaansa, kun kokouksia pidetään verkossa ja esimerkiksi WhatsApp-sovelluksella. KD:n nuorisojärjestö on toteuttanut omia verkkotapahtumiaan, kuten Arvoklubeja perjantai-iltaisin.

 

Ylös