KD:n podcast ”Arvoistasi politiikka” sai alkunsa koronakaranteenin myötä

25.3.2020 klo 14:15 Tapahtumat Merja Eräpolku

Kristillisdemokraattien oma podcast-sarja otsikolla ”Arvoistasi politiikka” polkaistiin koronakaranteenin siivittämänä alkuun, kertoo puoluesihteeri Asmo Maanselkä.
– Pyrimme käsittelemään poliittisia kysymyksiä sinun arvoisesti, podcastin tiedoissa mainostetaan.

– Meillä on vajaa kymmenminuuttinen KD-kompassi -haastatteluohjelma pyörinyt jo vuosia Radio Deissä. Ajatuksissa on ollut pidemmän keskusteluohjelman tekeminen nettiin, idean puuhamies ja alullepanija Asmo Maanselkä kertoo.

– Tämän podcastin tarkoituksena on tuottaa noin puolituntista keskusteluohjelmaa, jota voi kuunnella netin yleisimmillä alustoilla, kuten Spotifysta.

Hän uskoo, että koronakaranteenin vuoksi näihin kannattaa panostaa normaalia enemmän, kun ihmiset ovat kotonaan ja kuuntelevat mieluusti ohjelmia.

– Erityiskiitos puolueen 3. varapuheenjohtajalle Viljami Haavistolle teknisestä tuesta, Maanselkä kehaisee ja kertoo, että uskonnonopettajaksi opiskeleva Haavisto on tehnyt myös omaa uskontoaiheista podcastiaan jo jonkin aikaa.

– Podcastit ja äänikirjat ovat ovat nykypäivän juttu, joita etenkin nuorempi porukka kuuntelee. Paperiset kirjat vähän ”old schoolia”.

– Projektissa edettiin nopeasti, kun puolueen tilaisuudet on pitänyt kaikki keväältä perua. Eikä suunnittelupalavereita isommalla porukalla ehditty pitää.

Ensimmäisen ohjelman Maanselkä nauhoitti puolueen puheenjohtajan Sari Essayah´n kanssa selfie-kepin antaman turvavälin suojassa. Lähetyksen otsikkona on kuinkas muuten ”Korona – tästäkin selvitään”.

Tallenteen alustana on anchor.fm ja suorana osoitteena anchor.fm/kristillisdemokraatit.

– Ohjelmaa on tarkoitus tehdä viikoittain, jos mahdollista, Maanselkä kertoo ja toivoo vinkkejä niin aiheista kuin keskustelijoistakin.

Puoluekokouksen jälkeen Maanselän ja Haaviston pikaisesti pystyttämä sekä laajemminkin kd-miesten pyörittämä Konservatiivi.fi -palsta myös jaksaa hyvin.

– Kyllä siellä säännöllisesti blogikirjoituksia julkaisemme, Maanselkä muistuttaa.

Ylös