KD:n kuntavaaliehdokkaat Mika Poutalan verkkovalmennuksessa: ”Haluan auttaa ihmisiä saavuttamaan tavoitteitaan”

12.6.2020 klo 11:14 Tapahtumat Merja Eräpolku

Entiset olympiaurheilijat Mika Poutala ja Sari Essayah pitivät kovan tason valmennuksen KD:n kuntavaaliehdokkaille. Kevään 2011 kuntavaaleihin tähtäävä ensimmäinen valtakunnallinen vaalikoulutus kokosi reilut 80 kuntavaaliehdokkaaksi rekisteröitynyttä verkossa.

Mika Poutala valmensi KD:n ehdokkaita vaikuttavaan puhumiseen ja esiintymiseen verkkokoulutukseen. Nykyisin ammattipuhuja ja -kouluttajana toimiva entinen huippupikaluistelija  on saanut kokea urallaan onnistumisia, mutta myös karvaita pettymyksiä, jotka hänen filosofiansa mukaan kuuluvat osaksi menestystä.

– Haluan auttaa ihmisiä saavuttamaan omia tavoitteitaan, kertoi motivaatiostaan puhe- ja esiintymiskoulutuksen KD:n kuntavaaliehdokkaille pitänyt, myös aktiivisena kristittynä tunnettu Mika Poutala.

Oppituntia vaikuttavasta puhumisesta, hyvästä esiintymisestä ja tyylikkäistä videoista keskeyttivät yllättävät mikkiongelmat, alakerran porausäänet ja Teamsin häiriöt, jotka Poutala joustavasti sisällytti esimerkkeinä haastavista tilanteista.

Hän kertasi puheen anatomiaa ja kehotti jakamaan sen kolmeen selkeään osaan.

– Aloitus on tärkeä. Sen pitäisi olla päräyttävä ja herättävä.

– Pääpointteja puheessa kannattaa olla kolmesta viiteen, videoissa vain yksi.

– Lopetus on se, minkä ihminen helpoiten muistaa. Kertaus on hyvä, mutta huipennus ja fiiliksen nosto parasta.

Poutala muistutti Aristoteleen retoriikan viisauksista ja kertoi itse käyttävänsä aikajanatekniikkaa puheen rakentamiseen. Ulkoisella olemuksella voi luoda rentoutta ilmapiiriin. Eleet ja ruumiinkieli kertovat jopa enemmän kuin sanat. Niiden pitää olla linjassa sanoman kanssa. Puhujan pitäisi pystyä luomaan kuulijassa tunteita, muuten vaikutusta on vaikea luoda. Tarinat ja henkilökohtaisuus auttavat ja niillä on tärkeää tukea puheen pääpointteja. Ajankohtaisuus auttaa luomaan kiinnostavuutta ja helpottaa flow-tilan syntymistä.

Nyt todella tarvitaan kd-päättäjiä, joilla sydän ja järki paikallaan.

Puolueen puheenjohtaja Sari Essayah piti ajankohtaiskatsauksen kuntien tilanteesta ja haasteista sekä kuntien eriytymisestä. Hän rohkaisi vaikuttamaan kristillisdemokraatteina kuntapolitiikassa.

– Älkää masentuko, kuntien tilanne on vaikea, ja koronan myötä yhä vaikeutunut. Nyt todella tarvitaan kd-päättäjiä, joilla sydän ja järki paikallaan. Ei tarvitse tietää kaikesta kaikkea, kannusti Sari Essayah.

– Pyydä mukaan myös muita ehdokkaita kunnassasi. Nämä ovat volyymivaalit, ja ehdokkaiden määrä on tärkeä. Jokainen ehdokas tuo aina jonkun sellaisen äänen, jota joku toinen ei pysty tuomaan, Essayah muistutti.

Puoluesihteeri Asmo Maanselkä (oik.) organisoi ja kuvasi KD:n ensimmäisen kuntavaalikoulutuksen yhdessä puhe- ja esiintymisvalmennuksen pitäneen Mika Poutalan kanssa. 

Ylös