Essayah kannustaa kuntavaaliehdokkaaksi – ”Pääsee vaikuttamaan oman elämänsä asioihin kotikunnassaan

29.5.2020 klo 15:50 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah rohkaisee lähtemään kuntavaaliehdokkaaksi, vaikka elämässä olisi ruuhkavuodet ja paljon muutakin tekemistä. Kuntavaalit käydään ensi vuoden huhtikuussa.

– Ei koskaan ole sellaista tilannetta, ettei olisi jotain muuta kiirettä ja tehtävää. Kannattaa silti lähteä ehdolle! Kuntapolitiikassa pääsee vaikuttamaan oman elämänsä asioihin kotikunnassaan sekä arvokysymyksiin myös.

Ei koskaan ole sellaista tilannetta, ettei olisi jotain muuta kiirettä ja tehtävää.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah kannusti KD-live -kyselytunnilla torstaina 28. toukokuuta puolueensa jäseniä ja muita KD-henkisiä lähtemään ehdokkaaksi ensi vuoden keväänä käytäviin kuntavaaleihin.

Essayah kertoi esimerkin siitä, miten politiikanteko voi jopa siirtyä sukupolvelta toiselle. Hän oli  aikanaan tarkastuslautakunnassa. Oma taaperoikäinen tytär oli kerran otettava mukaan, kun lapsenhoitoapua ei ollut. Tytär laitettiin mönkimään leikkimatolle aikuisten kokoustaessa.

Nyt samainen 22-vuotias tytär Noora Knapp vetää itse puheenjohtajana tarkastuslautakuntaa.

– Siinä on tutustuttu politiikkaan ruohonjuuritasolta, Essayah naurahti.

 

Sari Essayah KD-Live -kyselytunnilla torstaina 28. toukokuuta. Seuraavassa KD-Livessä torstaina 11. kesäkuuta klo 17 vastaajana on kansanedustaja Antero Laukkanen. (Kuva Facebook-lähetyksestä Merja Eräpolku)

Ylös