Antero Laukkanen KD-Kompassissa Marinin hallituksesta: ”Vanhemmuuden käsitteen romuttamisesta syntyy kauden kipeimpiä keskusteluja”

30.5.2020 klo 11:32 Politiikka Kristiina Kunnas

– Marinin hallitukselta puuttuu tekemisen meininki. Sitten toisaalta asioita valmistellaan kaikessa hiljaisuudessa, KD-kansanedustaja Antero Laukkanen arvostelee.

– Valtion omaisuutta myydään ja otetaan velkaa – tämä nykyinen hallitus oli valtaan tultuaan kuin paluu menneeseen. Iso ideologinen muutos edelliseen, kansanedustaja Antero Laukkanen toteaa.

Kristillisdemokraattien uusmaalainen kansanedustaja pohtii KD-Kompassi –haastatteluohjelmassa eroja Sipilän vetämän keskusta-oikeistolaisen ja Rinteen/Marinin johtaman keskustalla ja rkp:llä yhteen liimatun vihervasemmistohallituksen välillä.

– Kun Sipilän hallitus oli toimeenpaneva, on nyt joutunut näkemään valiokuntien tyhjäkäyntiä, Laukkanen toteaa.

Miten sosiaalisen oikeudenmukaisuuden tavoite on näkynyt Marinin hallituksen teoissa?

– Onhan sieltä tullut pienituloisille hieman parannuksia, pienten eläkkeiden nostamista ja korotuksia tukiin.

–  Sotu-uudistustyöryhmä on laitettu käyntiin. Meilläkin on siellä hyvä edustus. Mutta jotain tämän hallituksen tekemisen meiningin puutteesta kertoo se, että tämän työryhmän työn tulokset olisivat näkyvissä vasta seuraavalla vaalikaudella.

Talouden kestävyydestä hallitus ei saa Laukkaselta pisteitä.

– Kestävyys on kaukana kaikkien ekonomistien mielestä.

Tästä tulee tämän vaalikauden kipeimpiä keskusteluita. Tavallinen ihminen ei voi mitenkään ymmärtää, että äiti ja isä eivät voisi olla laissa mainittuina.

Laukkanen työskentelee lakivaliokunnassa.

– Vanhemmuuslakia on kaikessa hiljaisuudessa tehty. Varsinainen lausuntokierrokselle lähtevä lakiesitys on varmasti syksyllä jo tulossa.

Laukkasesta on tyrmistyttävää, että koko vanhemmuuden käsite halutaan ja aiotaan romuttaa.

– Tästä tulee tämän vaalikauden kipeimpiä keskusteluita. Tavallinen ihminen ei voi mitenkään ymmärtää, että äiti ja isä eivät voisi olla laissa mainittuina.

 

KD-Kompassi Radio Deissä lauantaisin klo 12.50

Merja Eräpolku haastattelee espoolaiskansanedustajaa Antero Laukkasta lauantaina 30. toukokuuta klo 12.50 lähetettävässä KD-Kompassi -ohjelmassa. Uusinta maanantai-iltana 1. kesäkuuta klo 22.35. Ohjelman voi jälkikuunnella KD:n kotisivuilta kd.fi. KD:n tuottamaa yhteiskunnallista haastatteluohjelmaa on lähetetty Radio Deissä vuodesta 2008 lähtien.

 

 

 

Ylös