Etelä-Savon Kristillisdemokraatit: Marinin hallitus alueellisesti ja aatteellisesti liian kapea

31.5.2020 klo 10:55 Politiikka Kristiina Kunnas

– Hallitukselta näyttää puuttuvan kokonaiskäsitys valtakunnan tärkeimpien asioiden hoidosta, kritisoi Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piiri. Kevätkokous pidettiin etänä.

Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirin kevätkokouksen mielestä Marinin hallitus on alueellisesti ja aatteellisesti liian kapeapohjainen.

– Hallitukselta näyttää puuttuvan kokonaisnäkemys valtakunnan tärkeimpien asioiden hoidosta ja yksittäiset ministerit puuhastelevat marginaalisten asioiden kuten henkilötunnusjärjestelmän tai valkoposkihanhien parissa, piirin kannanotto arvostelee.

Etelä-Savon Kristillisdemokraatit muistuttaa, että esimerkiksi koronatilanteessa hallitus tarkastelee asioita suurten kaupunkien näkökulmasta unohtaen, että maassa on alueita, joilla ei ole tavattu uusia tartuntoja viikkoihin.

Koronatilanteessa hallitus tarkastelee asioita suurten kaupunkien näkökulmasta unohtaen, että maassa on alueita, joilla ei ole tavattu uusia tartuntoja viikkoihin.

– Rajoituksia näiltä alueilta pitäisi poistaa nopeammin, KD Etelä-Savo toteaa.

–  Viimeisin virhearvio, jonka hallitus on nyt pikaisesti korjannut, oli suositus kotimaan matkailun välttämisestä, vaikka pandemian leviämisen kannalta terveiden ihmisten on turvallisempaa matkailla maakunnissa kuin pysytellä ruuhka-Suomessa.

Kärsijöitä ovat matkailualan yritykset ja niiden työntekijät.

Etäyhteyksillä järjestetty Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirin kevätkokous pitää rohkaisevana ihmisten kiinnostusta asua ja tehdä etätöitä eri puolilla Suomea.

– Tämän mahdollistamiseksi on turvattava toimintavarmat tietoliikenneyhteydet ja peruspalvelut koko maassa, muistuttaa Etelä-Savon KD:n puheenjohtaja, suojelubiologi Jouni Koskela.

 

 

Ylös