Keravan KD juhli viiskymppisiään – juhlapuhujat valtakunnan ja kaupungin kärkeä

24.9.2020 klo 15:20 Tapahtumat Kristiina Kunnas

Keravan Kristillisdemokraatit saivat juhlavan 50-vuotissyntymäpäivän, sillä puhujia oli niin eduskunnasta kuin kaupungintaloltakin.

Juhlapuhujina kansanedustajat Sari Essayah ja Antero Laukkanen, kaupunginjohtaja Kirsi Rontu sekä kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja, SDP-ryhmän puheenjohtaja Anne Karjalainen ja musiikissa oopperalaulaja Tiina Sinkkonen pianisti Heli Ahvenainen-Saariston kanssa sekä Reija Taupila. Kukitettavina perustajajäsenet, onnittelijoina naapurikuntien KD-osastot, juontajana kaupunginvaltuutettu Pentti J. Rönkkö ja onnitteluja vastaanottamassa tuore puheenjohtaja Mikko Rekimies sekä varapuheenjohtaja Oili Paavola.

Kun syksyinen ilta oli vieläpä aurinkoinen ja juhlijat saivat nauttia mainiosta ohjelmasta maukkaan piiraan sekä kakkukahvien kera, oli juhlan resepti mitä onnistunein.

Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu sekä valtuuston 1. varapuheenjohtaja Anne Karjalainen (sd) kehuivat estotta kotikaupunkiaan. Molemmat kiittivät onnittelupuheessaan lämpimästi hyvästä yhteistyöstä Kristillisdemokraattien ja KD-ryhmän kanssa.

– Te haluatte puolustaa heikompiosaisten kansalaisten asemaa, kannustaa yritteliäisyyteen ja itsensä kehittämiseen, sekä vastuunottoon perheestä, luonnosta ja läheisistä. Puolustatte jokaisen oikeutta ilmaista vapaasti mielipiteensä ja vakaumuksensa. Meillä Keravalla on kaupunkistrategia, jossa on hyvin samanlaiset arvot, kaupunginjohtaja Rontu muistutti onnitellessaan 50-vuotiasta paikallisosastoa.

Puolueen puheenjohtaja Sari Essayah tiivisti juhlaväelle kristillisdemokraattisen aatteen keskeisen sisällön.

– Olemme arvopohjainen puolue. Sen lisäksi Kristillisdemokraatit on tarjonnut talouspolitiikassa niin sanotun kolmannen tien: vaihtoehdon sosialistisen valtiokeskeisyyden ja markkinaliberatistisen individualismin välille.

Kristillisdemokratiassa yhdistyvät yksilön arvon kunnioitus yhteisölliseen vastuuseen ja välittämiseen. Yksilön vapauksia ei käytetä yksilön ja elämän tuhoamiseen. – kansanedustaja Sari Essayah

– Kristillisdemokratiassa yhdistyvät yksilön arvon kunnioitus yhteisölliseen vastuuseen ja välittämiseen. Yksilön vapauksia ei käytetä yksilön ja elämän tuhoamiseen.

– Kristillisdemokraattien talouspoliittinen linja on sosiaalinen markkinatalous. Oikeus omistamiseen, yrittämiseen, rehelliseen työhön merkitsevät terveen talouden pohjaa. Mutta myös heikoista ja puolustuskyvyttömistä halutaan huolehtia, muistutti Sari Essayah.

Uudenmaan KD-kansanedustaja, Espoon jo parikymmentä vuotta kaupunginvaltuutettuna toiminut Antero Laukkanen luetteli oman listansa hyvän kaupungin ominaisuuksista.

– Hyvä kaupunki koostuu mukavista ihmisistä, ystävällisistä naapureista, toisiaan kunnioittavista ja arvostavista ihmisistä sekä toimivista, hyvistä grilleistä. Grilli on kaupungin sydän – siellä on todellinen kyläparlamentti, jossa asiat hoidetaan. Siellä myös kaupunginjohtajan kannattaa usein vierailla, Laukkanen suositteli.

Laukkanen kannusti onnittelupuheessaan pysyvään, pitkään vaikuttamiseen.

– Polut eivät synny kertakävelyllä, Hyvä, juureva, pitkäaikainen vaikuttaminen ei koskaan synny yhdellä päätöksellä tai hetken pyrähdyksellä. Molempiin tarvitaan jatkuvuutta, pitkäjänteisyyttä ja peräänantamattomuutta.

– Viidenkymmenen vuoden työhön Keravalla on mahtunut paljon askeleita, uhrautumista ja elämänsä alttiiksi antamista – ja sitä on täällä tänään läsnä, Laukkanen kiitti.

Viidenkymmenen vuoden työhön Keravalla on mahtunut paljon askeleita, uhrautumista ja elämänsä alttiiksi antamista – ja sitä on täällä tänään läsnä. – kansanedustaja Antero Laukkanen

Naapurikuntien KD-osastot olivat mukana onnittelemassa. Erityiskiitoksen ja aplodit seisovalta yleisöltä saivat paikalla olleet perustajajäsenet Irma Möttönen ja Olavi Nuutinen.

Uudenmaan Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, Hyvinkään kaupunginvaltuutettu Reija Taupila haastoi koko väen vahvalla puheellaan mukaan ensi kevään kuntavaaleihin.

Taupila kertoi, että KD nosti kannatustaan 0,4 prosenttiyksikköä kuntavaaleissa 2017. Kunnanvaltuutettuja saatiin 316.

– Nousua siis oli, mutta kuinka kiduttavan lähelle jäivätkään ne lisäpaikat! Espoossa alle 70 ääntä, Lohjalla noin 30 ääntä. Mutta Tuusulassa toinen paikka jäi vain kahden äänen päähän, ja Keravallakin vain yhdeksän äänen päähän!

– Nostan hattua silloiselle puheenjohtajalla Pentti Rönkölle, kun saitte hankittua niin paljon ehdokkaita. Mutta kunpa olisi saatu vielä ne 10 ääntä lisää! Kolmaskaan valtuutettu ei olisi täällä mahdotonta, Taupila kannusti.

Taupila muistutti puheessaan, miten nykyinen puheenjohtaja Mikko Rekimies on linjannut  hienosti Keravan Kristillisdemokraattien tavoitteet. Tavoitteenamme on tehdä Keravasta parempi paikka asua meille jokaiselle. Haluamme käydä avointa keskustelua kuntalaisten ja muiden puolueiden kanssa. Rakennamme ja muutamme yhteiskuntaa kristillisdemokraattisen ideologian pohjalta. Kokoamme kuntalaiset yhteiseen vastuuseen ja poliittiseksi ryhmäksi, jolloin voimme tiiminä paremmin vaikuttaa kunnallisessa ja valtiollisessa päätöksenteossa. 

– Nyt kysynkin, kuinka moni täällä olevista keravalaisista allekirjoittaa nämä tavoitteet ja linjaukset?

Kun keravalaisyleisö nosti kätensä, lausahti Taupila:

– Hienoa! Näkihän puheenjohtaja kaikki nämä kädet?

Katso videokooste juhlasta!

Jorma Uusi-Vähälä videoi juhlan ja leikkasi siitä hyvän koosteen, se on katsottavissa Youtubesta ja täältä

 

Turvaväleistä huolehdittiin Keravan Kristillisdemokraattien juhlassa. Se pidettiin Keravan palvelutalosäätiön juhlasalissa.

Perustajajäsenet Olavi Nuutinen ja Irma Möttönen huiskuttavat juhlaväelle.

Musiikkipanos oli hieno, sillä Sipoon kunnanvaltuutettu, laulaja Tiina Sinkkonen (toinen oikealta) esiintyi pianisti Heli Ahvenainen-Saariston kanssa. Uudenmaan piirin puheenjohtaja, Hyvinkään kaupunginvaltuutettu Reija Taupila (edessä oikealla) onnitteli ja yllätti Lean on me -vedollaan, säestäen itseään pianolla.

Juhlivan Keravan KD:n kantavat voimat: kaupunginvaltuutettu ja entinen paikallisosaston puheenjohtaja Pentti J. Rönkkö, varapuheenjohtaja Oili Paavola ja tänä vuonna puheenjohtajana aloittanut tuore keravalainen Mikko Rekimies.

Entinen KD-kaupunginvaltuutettu ja pitkäaikainen KD-aktiivi, rovasti Seppo Seppälä, 88, kertoi valittuja muistojaan. Hänkin on ollut 50-vuotiaassa paikallisosastossa lähes alusta lähtien.

Juhlapuhujiin kuuluivat puolueen puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah sekä Keravan kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja, SDP-ryhmän puheenjohtaja Anne Karjalainen, joka kiitti kristillisdemokraatteja hyvästä yhteistyöstä.

Ylös