– Jälkipolville on jäämässä perinnöksi vinoutunut ikärakenne ja jättivelat, Peter Östman muistuttaa

25.6.2020 klo 13:11 Eduskunta Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien Peter Östman muistuttaa, että lisääntyvä velkaantuminen ei ole kestävä ratkaisu. Kristillisdemokraatit odottavat hallitukselta kattavia työllisyys- ja talouden vakauttamistoimia sekä rakenneuudistuksia jo tänä vuonna.

Östman muistutti hallituksen neljättä ja suurinta lisätalousarviota ruodittaessa, että valtio ottaa 20 miljardia lisää julkista velkaa.

– Emme puhe mistään pienestä kuopasta tai luottokorttilimiitistä, Östman totesi.

Hän muistutti, että taloushistoriassa valtioiden maksukyvyn rajana on pidetty 90 prosentin velkaantumisastetta.

– Tällä velkatahdilla raja häämöttää.

– Ulosmittaako tämä sukupolvi ahneuksissaan itselleen paitsi liikaa luonnosta, niin myös taloudesta hukaten samalla sen, mitä aiemmat sukupolvet ovat rakentaneet,

Östman totesi, että aiemmin kunnia-asia oli, että lapsille ja lapsenlapsille haluttiin usein omasta hyvästä tinkien jättää perintöä. Nyt jälkipolville jää paitsi vinoutunut ikärakenne, myös jättivelat.

– Ulosmittaako tämä sukupolvi ahneuksissaan itselleen paitsi liikaa luonnosta, niin myös taloudesta hukaten samalla sen, mitä aiemmat sukupolvet ovat rakentaneet, Östman kysyi.

Lisääntyvä velkaantuminen ei ole hänen mukaansa kestävä ratkaisu.

– Kristillisdemokraatit odottavat kattavia työllisyys- ja talouden vakauttamistoimia sekä rakenneuudistuksia jo tänä vuonna, Östman haastoi hallitusta.

Ylös