Rajua kieltä twitterissä syytesuoja-äänestyksen jälkeen – Mikael Jungner vertaa KD-ryhmän äänestyspäätöstä ”enemmän satanistien kuin kristittyjen touhuksi”

27.6.2020 klo 07:23 Politiikka Kristiina Kunnas

Twitterissä kuohui perjantaina, kun valtakunnansyyttäjä Raija Toivianen ilmaisi pettymyksensä siitä, ettei eduskunta murtanut päätöksessään kansanedustajan syytesuojaa.

Valtakunnan syyttäjä Raija Toiviainen päätyi twitterissä useiden kommentoijien hampaisiin. Toiviainen nimittäin kertoi olevansa äänestyspäätöksestä ”jonkin verran pettynyt”.

Ilta-Sanomien Setä Arkadia eli politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala twiittasi näin: Ja oltakoon Mäenpään tapauksesta mitä mieltä tahansa, ja Räsäsen, niin joka tapauksessa myös valtakunnansyyttäjän syytelinja esimerkkeineen tulee käydä läpi, kun hän nostaa itsensä eduskunnan yläpuoliseksi moraalivartijaksi. Kuka valvoo syyttäjää?

Haapala twiittasi vielä uudemman kerran: ”Vielä tästä tapaus Mäenpäästä: Asia olisi pitänyt hoitaa eduskunnassa. Puhemiehen olisi pitänyt antaa välitön huomautus epäasiallisuudesta tai viimeistään puhemiesneuvosto olisi voinut puuttua asiaan, huomautus, varoitus tms. Nyt ek enemmistö juoksee syyttäjän populismin perässä.”

Aikanaan pitkään valtioneuvoston kansliapäällikkönä toiminut Risto Volanen twiittasi Kunnioittavan kiitoksen niille 54 kansanedustajalle, jotka tänään puolustivat Suomen parlamentaarista demokratiaa uus-totalitääristä suuntausta vastaan.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah reagoi Toiviaisen sanoihin välittömästi.

– Hämmentävää, #valtakunnansyyttäjä arvostelee eduskuntaa sen sääntöjensä mukaan tekemästä päätöksestä. Tämä ulostulo kertoo paljon, Essayah twiittasi ja linkitti mukaan perjantaina Ylessä olleen uutisen Toiviaisesta.

KD:n tamperelaiskansanaedustaja Sari Tanus ehti twiittaamaan oman hämmästyksensä.

Käsittämätöntä,että valtakunnansyyttäjä arvostelee perustuslaillista äänestysoikeutta käyttäneitä, syytesuojaa puolustaneita kansanedustajia ja väittää meitä rasistisia puheita hyväksyviksi. – kansanedustaja Sari Tanus

–  Käsittämätöntä,että #valtakunnansyyttäjä arvostelee perustuslaillista äänestysoikeutta käyttäneitä, syytesuojaa puolustaneita kansanedustajia ja väittää meitä rasistisia puheita hyväksyviksi. Sanoudun irti tällaisesta, Tanus kirjoitti twiitissään.

Mikael Jungner otti KD:n hampaisiinsa. Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä äänesti perjantaina syytesuojan säilymisen puolesta.

”Aikamoista. Puolue, jonka aate nojaa Jeesuksen rakkauteen, lähtee yksissä tuumin puolustamaan heppua, joka nimittelee yhteiskuntamme ehkä heikoimman ryhmän jäseniä ”vieraslajiksi”. Kuulostaa minun korviin kyllä enemmän satanistien kuin kristittyjen touhulta, Jungner tylytti.

Sari Essayah totesi twiitissään, että Ylen entinen pääjohtaja vertaa demokraattisessa järjestelmässä mukana olevaa KD-puoluetta satanisteihin.

 

Ylös