KD Nuorten Agora-webinaariin voi osallistua kuka vain – ”Vuoden arvokkain koulutus onnistuu vaikka kotisohvalta”

28.6.2020 klo 15:04 Politiikka Kristiina Kunnas

KD Nuorten Agora toteutuu tänä vuonna poikkeuksellisesti  webinaarina. Kolmipäiväinen tapahtuma pidetään 30. kesäkuuta – 4. heinäkuuta. – Osallistuminen on tänä vuonna helpointa koskaan, toteaa pääsihteeri Viljami Haavisto.

– Tällä kertaa osallistuminen vuoden arvokkaimpaan koulutukseen on äärihelppoa, ja sen voi tehdä vaikka kotisohvalta, muistuttaa nuorisojärjestön pääsihteeri Viljami Haavisto.

Kuntavaalit käydään ensi vuonna. KD Nuoret on jo valmistautumassa vaaleihin.

Agoran otsikkona on tällä kertaa  Kuihtuva kotiseutu – onko lähiyhteisöjen renessanssi mahdollinen?

Paikallisuutta ja lähiyhteisöjen merkitystä avataan yhdessä koulutuspäivässä.

Yli 34-vuotiaat voivat osallistua webinaariin tarkkailijoina, Haavisto muistuttaa.

– Lähiyhteisöjen roolia kukoistavien kuntien rakentamisessa tarkastellaan niin kuntapolitiikan ja virkamiesten kuin järjestöjen ja yrittäjienkin näkökulmasta, pääsihteeri Haavisto kertoo.

Agora-akatemia jakaantuu kolmeen osaan. Ensimmäisenä päivänä aiheena on vahvojen lähiyhteisöjen merkitys kristillisdemokratialle sekä yksilölle. Toisessa osuudessa puhutaan ennen kaikkea taloudesta ja yrittämisen edellytyksistä pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Kolmannessa osuudessa suunnataan katse tulevaisuuteen ja pohditaan, millainen rooli lähiyhteisöillä voisi olla 2020-luvun kunnissa.

– Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita vuoden 2020 Agora-akatemiaan. Voit osallistua yhteen tai useampaan akatemiapäivään. Osallistuminen ei edellytä pohjatietoja aiheesta tai KD Nuorten jäsenyyttä. Yli 34-vuotiaat voivat osallistua webinaariin tarkkailijoina, Haavisto muistuttaa.

 

”Webinaariin voi osallistua kuka vain ja mistä vain”

– Agoran suunnitteluun menee aikaa, ja sitä tehdessämme rajoitusten helpottamisesta ei ollut tietoa. Päädyimme järjestämään tapahtuman webinaarina, sanoo KD Nuorten pääsihteeri Viljami Haavisto. Hän muuten on myös Kristillisdemokraattinen 2. varapuheenjohtaja.

– Webinaarimuoto sitä paitsi jo itsessään tukee tämän vuoden teemaa, pääkaupunkiseudun ulkopuolisen Suomen tulevaisuutta.

Haavisto muistuttaa, että webinaariin voi osallistua kuka vain.

– Teema suuntaa katseet jo tuleviin kuntavaaleihin. Haluamme herätellä mahdollisia tulevia ehdokkaita ja äänestäjiä niistä seikoista, joilla Suomen kunnat saataisiin kuntoon ja vetäviksi vaihtoehdoiksi pääkaupunkiseudulle suuntautuvalle massamuutolle.

Tapahtumassa puhuu muun muassa Mäntyharjun kunnanjohtaja Jukka Ollikainen. Hänen kaudellaan Mäntyharju on onnistunut päivittämään statuksensa pienestä mökkipitäjästä realistiseksi vaihtoehdoksi ympärivuotiselle asumiselle ja onnelliselle arjelle.

Kouvolaan muuttavalle luvataan omistusasunto ja työpaikka, muuttokin tehdään henkilön puolesta. Tällaiset tempaukset ja konkreettiset teot ovat omiaan lisäämään pitkään muuttotappioistakin kärsineiden kuntien vetovoimaa.

Ollikaisen lisäksi webinaarissa esiintyy Kouvolan Lakritsin Timo Nisula, joka käynnisti näyttävän ja julkisen rekryn. Kouvolaan muuttavalle luvataan omistusasunto ja työpaikka, muuttokin tehdään henkilön puolesta. Tällaiset tempaukset ja konkreettiset teot ovat omiaan lisäämään pitkään muuttotappioistakin kärsineiden kuntien vetovoimaa.

Tämän lisäksi tapahtumassa käsitellään kuntien taloudellisia realiteetteja sekä vahvojen lähiyhteisöjen merkitystä yksilölle.

– Webinaari on kolmipäiväinen. Luentoja järjestetään tiistaina 30.6., torstaina 2.7. sekä lauantaina 4.7. Osallistua voi kaikkiin tai sitten kiinnostuksensa mukaan vaikka vain yhteen päivään. Webinaari on ilmainen ja avoin kaikille. Olemme kuitenkin joutuneet tekemään rajauksen keskusteluunosallistumiselle siten, että vain alle 34-vuotiaat voivat osallistua webinaariin kysymyksin ja keskusteluosuuksissa, .

– Kaikki yli 34-vuotiaat ovat kuitenkin enemmän kuin tervetulleita seuraamaan mielenkiintoisia puheenvuoroja jokaista meistä jollakin tavalla koskettavista aiheita. Tarve ikärajaukselle syntyy kuitenkin valtiontukien suunnalta, nuorisojärjestön kun täytyy järjestää tapahtumaa ensisijaisesti omalle kohderyhmälleen, Haavisto toteaa.

Osallistu!

Tiistai 30. kesäkuuta: ”Kauppa, kirkko ja kyläkoulu – lähiyhteisöjen merkitys ennen ja nyt”, lue lisää täältä

Torstai 2. heinäkuuta: ”Elinkeinon elinehdot – yrittäjä ja kunta symbioosissa”, lue lisää täältä

Lauantai 4. heinäkuuta: ”Katseet kohti tulevaa – mistä on menestynyt kunta tehty?”, lue lisää täältä

KD Nuorten pääsihteeri ja Kristillisdemokraattien 2. varapuheenjohtaja Viljami Haavisto.

Ylös