Sari Tanus: ”Eteenpäin vietävien EU-esitysten oltava Suomen perustuslain mukaisia”

29.6.2020 klo 20:55 Politiikka Kristiina Kunnas

Kansanedustaja Sari Tanus muistuttaa KD-Kompassi -radiohaastattelussa, että eteenpäin vietävien EU-esitysten on oltava Suomen perustuslain mukaisia. – Niiden on noudatettava myös unionin perussopimuksia, Tanus huomauttaa.

– Selkeä linjaus tehtiin perustuslakivaliokunnassa, että hallituksen ei pidä sitoutua edistämään tai hyväksymään nyt ehdotettua lainanottoa ja siihen liittyvää avustusmuotoista tukivälinettä, kansanedustaja Sari Tanus muistuttaa KD-Kompassi -ohjelmassa.

Komission ehdotukset elpymisrahastosta saavat Tanukselta tyrmäyksen.

– Siellä on aivan uudenlainen avustuselementti. Unionin perussopimus velvoittaa jokaista jäsenmaata vastaamaan omista veloistaan.

Tanus ei halua EU-päätösten vaarantavan Suomen taloutta.

– Perustusvaliokunnassa on hyvin selväsanaisesti muistutettu, että Suomen perustuslakia ja unionin perussopimuksia on noudatettava, Tanus sanoo.

Hän on haastateltavana kevätkauden viimeisessä KD-Kompassi -ohjelmassa tänään maanantaina 29. kesäkuuta. Radio Deillä kuuluvat ohjelmat jatkuvat jälleen 15. elokuuta.

Tuntuuko siltä, etteivät Marinin hallituksen ministerit ota riittävän vakavasti eduskunnan perustuslakivaliokunnan linjauksia?

– Kyllä tämä aika hämmentävä tapahtumasarja on ollut, Tanus vastaa.

Haluaisin alleviivata sitä, että perustuslakivaliokunta on juuri se, joka arvioi esityksiä perustuslain kannalta.

– Haluaisin alleviivata sitä, että perustuslakivaliokunta on juuri se, joka arvioi esityksiä perustuslain kannalta, Tanus toteaa haastattelussa.

Haastattelija Merja Eräpolku kyselee Tanukselta ohjelmassa myös sananvapaus-asioista sekä eduskunnan Mäenpää-tapauksesta.

Koko haastattelun voi kuunnelta täältä.

 

KD-Kompassi vielä tänään 29. kesäkuuta – jatkuu kesätauon jälkeen elokuun puolivälissä

Kansanedustaja Sari Tanus tänään ma 29.6. KD-Kompassissa, Radio Deillä klo 22.35. Merja Eräpolku haastattelee. Ohjelman voi jälkikuunnella täältä

KD-Kompassi jää kesätauolle ja jatkuu jälleen 15. elokuuta lähtien.

KD-Kompassi on Kristillisdemokraattien tuottama ja kustantama yhteiskunnallinen haastatteluohjelma Radio Deissä. Se lähetetään lauantaisin klo 12.50 ja uusintana maanantaisin klo 22.35. Ohjelmaa on tehty vuodesta 2008. Sen voi jälkikuunnella KD:n kotisivujen alalaidasta Soundcloudista.

 

Ylös