”Elokuu on testi” – kansanedustaja Sari Tanus korostaa jokaisen vastuuta koronaviruksen leviämisen ehkäisyssä

12.8.2020 klo 11:18 Politiikka Samuli Rissanen

– Elokuu on testi sinänsä, koska monet rajoitukset purettiin, koulut alkavat, lomat loppuvat ja töihin palataan, tamperelainen kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus arvioi Aamulehden kolumnissaan.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus pohtii Aamulehden kolumnissaan sitä, kuinka koronan suhteen käy.

Tanus muistuttaa, että poikkeusolojen ja valmiuslakien kevään jälkeen keskikesään tultaessa  Suomi oli lähestulkoon jo päihittäneet koronan. Mutta ainoastaan ”melkein”.

Unohdettiin turvavälit ja monet muut ohjeet ja joukoin lähdettiin vielä ulkomaille matkailemaan.

– Rajoitusten purkamisen ja kesän myötä monet valitettavasti kuitenkin unohtivat, että tauti jyllää edelleen. Unohdettiin turvavälit ja monet muut ohjeet ja joukoin lähdettiin vielä ulkomaille matkailemaan.

Niinpä reilun kuukauden ajan tartuntaluvut ovat olleet selvästi nousussa ja useampia joukkoaltistumisiakin on ollut. Uusimaa suurimpana ongelma-alueena.

Pirkanmaa pärjäsi Tanuksen mukaan vuoden alkupuoliskon hyvin koronavirusepidemian kanssa.

– On kuitenkin muistettava, että ihmisten mukana tautia liikkuu täälläkin. Meillä on mahdollisuudet pärjätä taudin kanssa vain, jos muistamme koronan läsnäolon ja jokainen toimii arjessa sen mukaisesti.

Elokuu on kansanedustajan mukaan viruksen leviämisen kannalta kriittistä aikaa.

– Elokuu on testi sinänsä, koska monet rajoitukset purettiin, koulut alkavat, lomat loppuvat ja töihin palataan.

Tanus peräänkuuluttaa suojautumista, välimatkaa, testejä, karanteenia ja maskeja. Hän korostaa jokaisen vastuuta siitä, ettei virus pääsisi leviämään enempää.

– Niin perheiden, kaupungin kuin koko valtakunnan tasolla ja kansainvälisestikin ensisijaisen tärkeää on onnistuminen koronan nujertamisessa. Jos tauti ryöpsähtää meilläkin uudelleen, kaikki muu jää sen jalkoihin.

 

Ylös