”Vaikeinakin aikoina on paljon hyvää ” – Outi Rossi pitää Susanna Sinivirran kolmen vuoden päiväkirjaa ihastuttavana ideana

14.8.2020 klo 13:45 Elämäntapa Kristiina Kunnas

– Kolmen vuoden päiväkirja on ollut minulle tärkein kirja Raamatun jälkeen tänä vuonna, sanoo Jippii-mission koordinaattori Outi Rossi.

– Susanna Sinivirran ihastuttava päiväkirja rohkaisee ja innostaa, Rossi kertoo.

Koordinaattori Outi Rossi kertoo eläneensä Susanna Sinivirran Kolme vuotta elämää -päiväkirjan kanssa jo puolisen vuotta.

– Olen kokenut pienien hetkien iloja. Tämä kirja on ollut minulle Raamatun jälkeen tärkein kirja tänä vuonna. Olen elänyt läpi koronakevään: eristyksen outouden, kun yksinolo ei olekaan oma valinta, ja eristyksen siunauksen, kun on aikaa olla, kun monet jokapäiväisyydet karisevat pois ja koko maailman haaste on kauempana.

– Olen kulkenut monet luontopolut, kiivennyt kallioille, katsellut meren aaltoja ja tuntenut myrskyn voiman. Olen kulkenut peuranpolkuja ja varonut tallaamasta jäkälää ja sammalsaarekkeita. Olen soutanut saaren ympäri lapsenlapsen kanssa, lämmittänyt savusaunaa ja oppinut tekemään susheja. Olen seurannut elämän hiipumista ja nähnyt, että tämä maanpäällinen ei ole ikuista, vaan vasta pisara ikuisuuden meressä ja että elämän aikana on valittava suunta, Rossi kertoo.

Hän kuvailee päiväkirjan pitämistä sanomalla, että ”tämä kirja on minun kirjani, ja sinun”.

– Tämä on kolmen vuoden päiväkirja, jota sinä itse kirjoitat – mutta älä uuvu ajatuksesta, rivejä on pikemminkin liian vähän, tulet sen huomaamaan. Kun aloitat kirjan kirjoittamisen, kun pysähdyt päivittäin hetkeksi ja olet vain itsesi kanssa, huomaat, että vaikeinakin aikoina on paljon hyvää, mistä kannattaa pitää kiinni.

– Näet pienten hetkien ainutlaatuisuuden ja haluat muistaa ne. Näet nukkuvan lapsen rauhan, tunnet lapsen kädenpuristuksen ja katsot pientä hymykuoppaa. Kuuntelet tulen rätinää nuotiossa. Näet sateen saapuvan järven yli. Katsot peuraa, joka ui lahden poikki. Huomaat pihalla ison ketun. Valvot kuutamossa. Kuljet läpi yöttömän yön.

Outi Rossi ihastui monen muun tavoin Sinivirran viime syksynä julkaistuun kauniiseen päiväkirjaan. Sinivirta on valinnut kirjaan voimarunoja, raamatunjakeita, ajankohtaisia muistutuksia, kuten Muista mustikat ja kysymyksiä, kuten Näitkö jo peipposen?.  Sivut seuraavat toisiaan siten, että kutakin päivää kohden on kolme rivistöä, kolmelle vuodelle siis. Lisäksi kirjassa on tilaa päiväkohtaisten omien tekstien lisäksi muille muistoille ja muistiinpanoille.

Lisäksi kirjassa on tilaa päiväkohtaisten omien tekstien lisäksi muille muistoille ja muistiinpanoille.

Susanna Sinivirta on graafikko ja taiteilija. Hän on kuvittanut kirjansa omilla piirroksillaan sekä taittanut kirjansa itse. Kuukausittain ilmestyvän KD-Lehden lukijoille Sinivirran graafinen ote on tuttua, sillä hän taittanut lehden jo useita vuosia.

– Toivon, että sinäkin saat tämän kirjan ja koet pienten hetkien siunaukset, pohdit elämäsi haasteita ja mahdollisuuksia ja elät unelmiasi todeksi. Uskon, että haluat antaa kirjan muillekin. Niin minäkin.

– Kuinka toivonkaan, että Susanna tekisi lisää kirjoja, Rossi sanoo lopuksi.

Susanna Sinivirta: Kolme vuotta elämää. Koska haluan muistaa nämä päivät. (Päiväkirja kolmeksi vuodeksi.) Aikamedia 2019. 28€.
Tilattavissa esimerkiksi Aikashop.fi, Sinisusa.com
Ylös