– Hallituksen on luovuttava rokottamasta kansalaisen työtä, asumista ja liikkumista, kristillisdemokraatit vaatii

15.8.2020 klo 13:23 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puoluehallitus vaatii, että Marinin hallitus luopuu aikeistaan edelleen lisätä kansalaisten maksutaakkaa työn, asumisen ja liikkumisen kuluja kasvattamalla.

– Marinin hallitus on jo nostanut liikennepolttoaineiden verotusta enemmän kuin yksikään aiempi hallitus 2000-luvulla. Korotus osuu erityisesti haja-asutusalueille, autoja työmatkoilla käyttäviin ja kuljetusyrityksiin, Vantaan kaupungintalolle kokoontunut kristillisdemokraattien puoluehallitus muistuttaa.

Pienituloisilla, vanhoissa omakotitaloissa asuvilla ei ole varaa kalliisiin energiaremontteihin, vaan hinnankorotukset kiristävät muuta välttämätöntä kulutusta

Hallitus on markkinoinut lämmityspolttoaineiden hinnan korotusta lämmitystapamuutoksena, mutta kristillisdemokraattien mielestä ilmastotoimissaan täysin erkaantunut sosiaalisen oikeudenmukaisuuden lupauksestaan ja kansalaisten arjesta.

Pienituloisilla, vanhoissa omakotitaloissa asuvilla ei ole varaa kalliisiin energiaremontteihin, vaan hinnankorotukset kiristävät muuta välttämätöntä kulutusta.

– Hallitus puolustelee talouspolitiikkaansa elvytyksellä, mutta toimii siihen nähden nurinkurisesti. Julkisen puolen menonlisäyksien kautta kansalaisten verotaakkaa ja velkaantumista kasvatetaan. Samalla asumisen ja liikkumisen kuluja kiristetään ja palkansaajien sosiaaliturvamaksuja nostetaan.

– On vaikea nähdä, miten tämä olisi yksityispuolen ostovoimaa ja siten kulutuskysyntää parantavaa elvytystä. Veronkevennykset olisivat kotimaan elvytyksessäkin tarpeen, mutta Marinin hallitus suuntaa ne EU:n elpymispaketin kautta Italiaan, KD:n puoluehallitus kritisoi.

 

Ylös