”Haluan kannustaa nuoria ottamaan selvää politiikasta” – 17-vuotias Eemil Silventoinen tähtää ensi keväänä Vantaan kaupunginvaltuustoon

15.8.2020 klo 14:48 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah tapasi Tikkurilan uudella torilla kaupungintalon vieressä kenties nuorimman kuntavaaliehdokkaansa, Eemil Silventoisen.

Silventoinen ei ole vielä ehtinyt täyttää 18 vuotta, mutta laittaa itsensä likoon ensi kevään kuntavaaleissa Essayahin tiimissä kotikunnassaan Vantaalla.

– Isäni (Pekka Silventoinen, joka on pitkäaikainen vantaalainen kuntapäättäjä) innosti minut mukaan.

Silventoinen on lukiolainen, joka palasi maaliskun alussa Wisconsinista Yhdysvalloista Suomeen oltuaan vaihto-oppilaana liki yhdeksän kuukautta.

Eemil Silventoinen on lukiolainen, joka palasi keväällä vaihto-oppilasvuodeltaan, jonka vietti Wisconsinissa, Yhdysvalloissa. (Kuva:Samuli Rissanen)

Silventoinen joutui keskeyttämään vuoden mittaisen oppilasvaihtonsa koronavirusepidemian puhjettua ja palaamaan Suomeen etuajassa, mutta kokee silti saaneensa Yhdysvalloista paljon matkaevästä.

– Kasvoin ihmisenä paljon, hän kertoo.

– Haluan kannustaa muitakin nuoria ottamaan selvää puolueista ja niiden edustamista arvoista. Moni äänestää jotakin tiettyä henkilöä, vaikka ei edes tiedä, mitä tämä kannattaa tai minkälaista puoluetta edustaa

Politiikkaan hän lähtee nimenomaan innostaakseen muita nuoria.

– Haluan kannustaa muitakin nuoria ottamaan selvää puolueista ja niiden edustamista arvoista. Moni äänestää jotakin tiettyä henkilöä, vaikka ei edes tiedä, mitä tämä kannattaa tai minkälaista puoluetta edustaa.

Silventoinen tapasi Tikkurilassa kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayahin sekä varapuheenjohtaja Peter Östmanin. Molemmat totesivat, että nuori vantaalaismies on oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

– Lähdet juuri oikeassa iässä mukaan politiikkaan, Östman kannusti.

Kristillisdemokraattien syksy käynnistyi samalla puoluehallituksen kokouksella Tikkurilassa sijaitsevalla Vantaan kaupungintalolla. Essayah ja Östman olivat niin ikään mukana jakamassa parisataa kasvosuojainta toritapahtumassa kaupungintalon vierellä.

Ylös