Vehreämpi huominen tarvitsee sinua 

29.8.2020 klo 09:55 Kolumnit Sari Tanus

Kaupunkilehti Tamperelainen uutisoi reilu neljä vuotta sitten:
Sari Tanus haluaa kristillisdemokraateista entistä vihreämmän. Hän haluaa nostaa vihreät ympäristöarvot esiin ja tarjota äänestäjälle uudenlaisen ’konservatiivisen, vihreän’ vaihtoehdon. Tanuksen mukaan kristittyjen tulee kunnioittaa ja huolehtia luonnosta, jonka olemme hoitaaksemme saaneet. Tanus haluaa KD:n profiloituvan jatkossa puolueeksi, joka kantaa enemmän huolta luonnosta ja haluaa kehittää esimerkiksi energiateollisuuttamme uusiutuvaan energiaan pohjautuvaksi.”

Kestävä luontosuhde on meille elintärkeä asia. Se nousee arvojemme ytimestä. Jokaisen on panostettava siihen.

Kestävä luontosuhde on meille elintärkeä asia. Se nousee arvojemme ytimestä. Jokaisen on panostettava siihen.

Olen iloinen, että Pirkanmaan KD on lanseerannut Vehreämpi huominen -luontokampanjan. Vehreämpi huominen on enemmän kuin vihreä.

Se ponnistaa kestävältä arvopohjalta, ymmärtää meille annetun luonnon suuren arvon ja sen terveyttä ja hyvinvointia parantavan vaikutuksen. Vehreämpi huominen haastaa kaikkia viettämään aikaa luonnossa, kutsuu luontomatkailuun. Se vetoaa muistamaan kestävät luontoarvot arjen valinnoissa ja poliittisessa päätöksenteossa.

Harvaan asutuilla alueilla, maaseudulla puhdasta luontoa meillä vielä riittää, mutta sitä on vaalittava. Monet haaveilevat maalla asumisesta – riittävin liikenne -ja tietoliikenneyhteyksin, riittävin palveluin se on mahdollistettava. Rakennettuun kaupunkiympäristöön tarvitaan helposti saavutettavia viheralueita ja kaupunkipuistoja. Luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen vaatii ponnistuksia, elämistä ja toimimista tasapainossa luonnon kanssa.

Vehreämpi huominen tarvitsee sinua. Olethan mukana!

Ylös