Koronavilkku on osa hallituksen koronastrategiaa – Mobiilisovellus on nyt ladattavissa älypuhelimiin

31.8.2020 klo 15:27 Politiikka Samuli Rissanen

Koronavilkku-mobiilisovellus on nyt ladattavissa älypuhelimiin. Sovellus osa hallituksen testaa-jäljitä-eristä-hoida -strategiaa.

Tartuntaketjujen katkaisua helpottava Koronavilkku-älypuhelinsovellus on nyt julkaistu. Sen voi ladata maksutta puhelimeen yleisimmistä sovelluskaupoista tai heti koronavilkku.fi-sivustolla olevien latauslinkkien kautta.

Koronavilkku on julkaistu suomen- ja ruotsinkielisenä versiona. Englanninkielinen sovellus julkaistaan myöhemmin syksyllä.

– Koronavilkku-mobiilisovellus on osa hallituksen testaa-jäljitä-eristä-hoida -strategiaa

Koronavilkun avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.

– Koronavilkku-mobiilisovellus on osa hallituksen testaa-jäljitä-eristä-hoida -strategiaa. Altistuneiden tavoittaminen ja hoitoonohjaus tehostuu sovelluksen avulla. Näin myös tartuntaketjuja voidaan katkaista tehokkaammin, sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila kertoo.

Koronavilkun käyttö on vapaaehtoista, mutta siitä saadaan sitä enemmän apua, mitä useampi käyttää sitä.

– Toivomme, että mahdollisimman moni lataa sovelluksen puhelimeensa, THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho sanoo..

Sovelluksen on toteuttanut ohjelmistoyhtiö Solita. Kehittämistyöhön osallistuvat THL:n lisäksi, STM, Kela ja SoteDigi Oy.

Ylös