Maskit eduskuntaan? – Päivi Räsänen luottaa kansanedustajien noudattavan vahvoja suosituksia

2.9.2020 klo 11:12 Eduskunta Kristiina Kunnas

Syyskuun ensimmäisenä päivänä eduskunnan istuntosalissa nähtiin ensimmäiset koronamaskit. Sellainen oli suojavarusteenaan esimerkiksi Kristillisdemokraattien Sari Essayah’lla. Päivi Räsänen puolestaan laittoi maskin poistuessaan istuntosalista.

Yle uutisoi eilen 1. syyskuuta, että eduskunnan istuntosalissa oli nähty ensimmäiset koronamaskit, nimenomaan opposition kansanedustajilla.

Kansanedustajat istuvat suuressa salissa niin lähekkäin, ettei turvavälien pitäminen ole mahdollista, mikäli kaikki edustajat ovat istunnossa, tai mikäli he istuvat vierekkäisillä paikoilla.

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, lääkäri-kansanedustaja Päivi Räsänen kannattaa suosituksen noudattamista.

– Luotan edelleen, että suomalaiset, myös kansanedustajat noudattavat vahvoja suosituksia, Räsänen toteaa KD-verkkolehdelle.

– Mielestäni maskeja on suositeltava, mikäli vähintään kahden metrin turvaetäisyyksiä ei pystytä pitämään, Räsänen jatkaa.

En siis ehdota pakkoa, vaan suosituksen noudattamista. – Päivi Räsänen, KD-eduskuntaryhmän puheenjohtaja

Istuntosalissa kansanedustajat istuvat lähimmillään noin metrin päässä toisistaan.

– En siis ehdota pakkoa, vaan suosituksen noudattamista, Räsänen lisää.

Pakkoa ajaa esimerkiksi Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen. Hän ja Sari Essayah ovat vierustovereita, ja molemmilla nähtiin eilisessä täysistunnossa suojamaskit.

Tämän istuntoviikon aikana eduskunnassa ovat voimassa keväällä tehdyt suositukset. Niiden mukaan täysistuntoon osallistuvien kansanedustajien määrä on rajattu enintään 50 edustajaan.

Kristillisdemokraattien kansanedustajista sekä Räsänen että Sari Tanus ovat perustuslakivaliokunnan varajäseniä. Perustuslakivaliokunta käsittelee tänään keskiviikkona  eduskunnan työjärjestykseen ehdotettuja muutoksia. Niiden myötä mahdollistuisivat muun muassa etä-äänestykset, joita ei vielä keväällä käytetty.

Ylös