”Muiden auttaminen on tärkeä osa minua” – Politiikkaan lähtenyt Mika Poutala kertoo täpärästi menetettyjen mitalien muokanneen häntä eniten

5.9.2020 klo 08:29 Politiikka Samuli Rissanen

Politiikkaan mukaan lähtenyt Mika Poutala kertoo KD-Kompassi-ohjelmassa, että auttaminen on tärkeä osa hänen tehtäväänsä.

Menestyksekkään huippu-urheilijan, yrittäjän ja isän identiteettiä on nuoresta pitäen määrittänyt henkilökohtainen usko Jumalaan.

Menetetyt mitalit ovat muokanneet miestä eniten.

Entinen huippu-urheilija, pikaluistelija Mika Poutala on lähdössä kuntavaaliehdokkaaksi kotikapungissaan Espoossa. Poutala pyrkii Espoon kaupunginvaltuustoon kristillisdemokraattien listalta.

– Tämä on ollut pitempi polku, yrittäjänä työskentelevä 37-vuotias perheenisä kertoo KD-Kompassi -ohjelmassa.

Poutalaa pyydettiin mukaan politiikkaan ensimmäistä kertaa jo yli 10 vuotta sitten ja matkan varrella häntä on kalasteltu ehdokkaaksi useammankin kerran. Urheilu-uransa aikana hän toimi urheilijoiden puolestapuhujana ja lopetettuaan urheilu-uransa 2018 hän päätyi Olympiakomitean urheilijavaliokunnan puheenjohtajaksi ja valtion liikuntaneuvoston jaostoon.

– Kaikki kokevat tappiota ja sitä, että tavoitteet jäävät toteutumatta. Viestini on, että riitämme sellaisina, joina olemme. Monesti tulee myös uusia mahdollisuuksia saavuttaa tavoitteita

– Vaikuttaminen on ollut aina lähellä sydäntä, mutta mahdollisuus on vasta nyt. Nyt tuli hyvä sauma, minulla on aikaa ja mahdollisuuksia tähän.

Menestyksekkään huippu-urheiljan, yrittäjän ja isän identiteettiä on nuoresta pitäen eniten määrittänyt henkilökohtainen usko Jumalaan. Poutala kertoo KD-Kompassi -ohjelmassa, että auttaminen on tärkeä osa hänen tehtäväänsä. Kuuntele koko ohjelma täältä

Menetetyt mitalit ovat muokanneet miestä eniten.

– Pettymyksien hetkessä pysähdyin miettimään, mikä elämässä on tärkeintä ja mitä tästä voi oppia. Ne ovat vaikuttaneet paljon urheilu-uraa pitemmälle.

– Kaikki kokevat tappiota ja sitä, että tavoitteet jäävät toteutumatta. Viestini on, että riitämme sellaisina, joina olemme. Monesti tulee myös uusia mahdollisuuksia saavuttaa tavoitteita, Poutala sanoo.

Korona-aika on koetellut Poutalan omaakin elämää, sillä kahden vuoden ajan hänen päätoimenaan olleet puhujakeikat yrityksissä ja tapahtumissa loppuivat kuin seinään keväällä. Hän perusti kavereidensa kanssa Dream-nimisen yrityksen, joka järjestää hyvinvointiin liittyviä verkkovalmennuksia.

– Olen ihminen, joka pyrkii kääntämään kivet ja aina etsimään uusia mahdollisuuksia.

Äänestäjille hän kertoo olevansa erityisesti liikunnan, hyvinvoinnin, lapsiperheiden ja yrittäjien asialla.

– Haluaisin tuoda nuorta, innostunutta asennetta päättämiseen. Tärkeää ovat perheet ja lapset, liikunta hyvinvointi, ja sitä kautta ihmisten parempi jaksaminen ja hyvinvointi. Ilman yrityksiä tässä kaupungissa tai maassa ei ole myöskään työpaikkoja. Näitä haluan viedä eteenpäin positiivisella ja rakentavalla asenteella.

Kuuntele Poutalan koko haastattelu KD-Kompassi-ohjelmassa Radio Deillä lauantaina 5. syyskuuta poikkeukselliseen aikaan klo 14.50. Uusinta maanantaina 7.9. klo 22.40.

Huom! Jutun loppuun korjattu (la 5.9. klo 12.25) radio-ohjelman poikkeuksellinen alkamisaika klo 14.50. Yleensä KD-Kompassi lähetetään Radio Deillä lauantaisin klo 12.50.

Voit jälkikuunnella ohjelman kotisivuilta kd.fi tai täältä

Ylös