TV-jumalanpalveluksia Ylellä joka sunnuntai

16.9.2020 klo 16:11 Elämäntapa Merja Eräpolku

Jumalanpalveluksia toivotaan televisioon viikoittain. Katsojien palaute on vaikutti, ja Yleisradio on päättänyt lähettää tv-jumalanpalveluksen joka sunnuntai.

Maaliskuussa koronaviruspandemian iskiessä Suomeen tehtiin Ylen ja Kirkon viestinnän yhteinen päätös siitä, että poikkeustilanteen aikana tv-jumalanpalvelukset lähetetään joka sunnuntai.

Koronaepidemian aikana tv-jumalanpalvelusten katsojamäärät nousivat merkittävästi. Ihmisten huoli omasta tai läheistensä terveydestä tai toimeentulosta lisäsi tarvetta hengellisille ohjelmille Ylen kanavilla.

– Tämän vuoden keväänä tv-jumalanpalvelukset ovat keränneet kymmeniä tuhansia katsojia enemmän vuotta aiempaan verrattuna. Yli 200 000 katsojan lähetyksiä on ollut useampia, mikä on tavallisella kevätkaudella harvinaista, kertoo Kirkon viestinnän ohjelmapäällikkö Kimmo Saares.

Kahteen eri otteeseen tehtiin päätös poikkeusjärjestelyn jatkumisesta, joka oli voimassa heinäkuun loppuun.

– Kun elokuussa palattiin niin sanottuun normaalitilanteeseen, tuli sekä Ylen että Kirkon viestinnän suuntaan useita toiveita siitä, että poikkeusjärjestelyä voitaisiin edelleen jatkaa, Saares kuvaa.

– Nyt koko syyskaudella on tarjolla tv-jumalanpalvelus joka sunnuntai.

Osa jumalanpalveluksista on tuotantoteknisistä syistä uusintoja. Ensimmäinen lisäys ohjelmistossa on 20.9. lähetettävä pyhiinvaellusjumalanpalvelus, joka on uusinta vuodelta 2019. Pyhiinvaeltajat kulkevat Hærvejenin reitillä Kollemortenin ja Nørhovedin välillä rukoillen ja laulaen. Øster Nykirkessä saarnaa pyhiinvaelluspastori Elisabeth Lidell.

Tv-jumalanpalveluksia voi seurata myös Yle Areenassa.

Ylös