– Keliakian ruokavaliokorvauksen merkitys korostui korona-aikana, jatkokaudelle valittu Keliakialiiton puheenjohtaja Sari Tanus sanoo

21.9.2020 klo 17:28 Politiikka Samuli Rissanen

Kansanedustaja Sari Tanus valittiin yksimielisesti Keliakialiiton puheenjohtajaksi seuraavalle 2 -vuotiskaudelle.

Puheenjohtaja ajaa voimakkaasti takaisin keliakiakorvausta.

Kansanedustaja, erikoislääkäri Sari Tanus jatkaa Keliakialiiton puheenjohtajana vuodet 2021–2022. Tanus valittiin yksimielisesti jatkokaudelle Keliakialiiton liittokokouksessa lauantaina.

– Teimme Keliakialiitossa myös historiaa, kun pidimme Keliakialiiton korkeinta päätösvaltaa käyttävän  liittokokouksen äänestyksineen ensimmäistä kertaa etäkokouksena, Tanus kertoo.

70 000 suomalaista sairastaa tietämättään keliakiaa

Hän kiittää saamastaan luottamuksesta ja toteaa, että keliakiajärjestöllä riittää työtä: Oikeaa tietoa keliakiasta ja gluteenittomuudesta tarvitaan edelleen, sillä noin 70 000 suomalaista sairastaa tietämättään keliakiaa.

– Heidän löytämisensä on tärkeää sekä inhimillisesti, että he saavat oikeaa hoitoa ja välttävät lisäsairaudet, että yhteiskunnallisesti, jotta terveydenhuollon kustannukset madaltuvat, painottaa Tanus.

Puheenjohtaja ajaa voimakkaasti takaisin keliakiakorvausta.

– Keliakiakorvausta ei olla vielä saatu takaisin. Tuhannet keliakiaa sairastavat odottavat erittäin tarpeellista keliakiakorvausta takaisin. Korona-aikana keliakiakorvauksen tarve on monissa perheissä entisestään korostunut, Tanus painottaa.

Kahviloihin ja ravintoloihin Tanus toivoo gluteenittomia vaihtoehtoja.

– Kaikissa kahviloissa ja ravintoloissa gluteenittomia vaihtoehtoja tulisi olla tarjolla yhtä hyvin kuin kasvisvaihtoehtoja, Tanus toteaa.

Keliakialiiton liittohallitukseen valittiin aiemmin valittujen jäsenten lisäksi varsinaisiksi jäseniksi vuosille 2021–2022 Tarja Karjalainen Kajaanista, Soile Kela Hämeenlinnasta, Hannu Litja Kuopiosta sekä Auli Siipola Tampereelta.

Liittohallituksen yleisvarajäseniksi valittiin Marja Penttilä Helsingistä ja Maarit Tellikka Saarijärveltä.

 

Ylös