Kolme ehdokasta hakee Pohjois-Karjalan Kristillisdemokraattien piirin puheenjohtajaksi – Pippola haluaa jatkaa, haastajina Määttä ja Pyöriäinen

1.10.2020 klo 18:18 Kenttätoiminta Kristiina Kunnas

Pohjois-Karjalan Kristillisdemokraatit hakevat vaalivoittoa ensi kevään kuntavaaleissa. Piirin puheenjohtajaksi on tarjolla kolme ehdokasta.

Kristillisdemokraattien Pohjois-Karjalan piirihallitus kokoontui syyskuun lopulla Ylämyllyllä suunnittelemaan syyskokousta.

Piirihallitus käsitteli kokouksessaan lisäksi kuntavaaleihin valmistautumista ja sekä puoluekokouksen järjestämistä. Kristillisdemokraattien puoluekokous pidetään elokuussa 2021 Joensuussa.

Piirille valitaan uusi puheenjohtaja marraskuun syyskokouksessa.

– Kisassa on peräti kolme ehdokasta, kertoo Pohjois-Karjalan piirin toiminnanjohtaja Satu Melkko.

KD-Lehti kysyi kolme kysymystä kultakin puheenjohtajaehdokkaalta.

Nykyinen puheenjohtaja, joensuulainen Jarmo Pippola on halukas jatkokaudelle. Pippola on johtanut piirijärjestöä vuodesta 2018, ja sitä aiemmin hän toimi varapuheenjohtajana. Pippola on johtanut aiemmin myös Joensuun KD:n paikallisosastoa ja ollut eduskuntavaaleissa ehdokkaana vuosina 2015 ja 2019.

Istuvan puheenjohtajan haastaa nurmeslainen yrittäjä, valtuutettu ja piirin varapuheenjohtaja Henry Määttä. Hän keräsi viime eduskuntavaaleissa 2019 toiseksi eniten ääniä Kristillisdemokraattien pohjoiskarjalaisista ehdokkaista.

Kolmantena piirin puheenjohtajuutta tavoittelee Joensuun paikallisosaston puheenjohtaja, yliopiston lehtori Jasmin Pyöriäinen. Hän oli Kristillisdemokraattien eduskunta- sekä eurovaaliehdokkaana 2019.

KD-Lehti kysyi kolme kysymystä kultakin puheenjohtajaehdokkaalta. Piirin syyskokous valitsee puheenjohtajan lauantaina 7. marraskuuta. Tuolloin kokouksessa vierailee puolueen järjestöpäällikkö Mikko Rekimies.

KD-Lehden kolme kysymystä kolmelle ehdokkaalle

1) Millä keinoilla Pohjois-Karjalan kunnissa haetaan vaalivoittoa ensi kevään kuntavaaleissa?

2)  Miten aiot itse vielä hankkia lisää ehdokkaita?

3) Kehu itseäsi! Mitkä ovat omat vahvuutesi?

Jarmo Pippola, Joensuu – nykyinen puheenjohtaja, haluaa jatkaa tehtävässä

1) Vaalivoittoa haetaan hyvillä ja asiantuntevilla ehdokkailla, laajalla osaamisella KD:n arvojen kautta. Tarvitsemme monenlaisia ehdokkaita: tunnettuja ääniharavia ja uusia mukaan tulijoita, monenikäisiä eri alojen osaajia. Monipuolisuus on valttia!

Tulen toimeen kaikkien ihmisten kanssa ja haluan panostaa kuntalaisten parhaaksi tehtävillä päätöksillä.

2) Lähipiiristä aloitetaan, viime vaalien ehdokkaita kysytään ja mahdollisia muista puolueista siirtyviä uutta poliittista kotia etsiviä. Olisi hyvä tiedostaa myös, olisiko seurakunta-aktiiveissa kiinnostusta kuntapäättäjiksi.

3) Olen sosiaalinen, tulen toimeen kaikkien ihmisten kanssa ja haluan panostaa kuntalaisten parhaaksi tehtävillä päätöksillä. Kristillisdemokraattien arvot ovat arvossa näissä vaaleissa.

• 61-vuotias
• töissä Riverialla Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymässä vahtimestarina
• Kristillisdemokraattien Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja
• Joensuun KD-paikallisosaston varapuheenjohtaja
• Joensuun kaupungin 1. varavaltuutettu
• Pohjois-Karjalan Käräjäoikeuden lautamies
• harrastaa musiikkia, kitaran soittoa ja laulua; kuntosalia, lenkkeilyä, frisbeegolfia

Jarmo Pippola harrastaa monipuolisesti liikuntaa, kuten frisbeegolfia.

Henry Määttä, Nurmes, ehdolla puheenjohtajaksi

1)  Mielestäni vaalivoittoon tarvitaan aina pitkäjänteistä ja kärsivällistä pohjatyötä. Pikavoittoja on näissä ympyröissä turha hakea. Äänestäjät hakevat läsnäolevaa, lähellä olevaa ehdokasta.

Äänestäjät hakevat läsnäolevaa, lähellä olevaa ehdokasta.

2) Soittamalla ja kyselemällä.

3)  Olen puolivallaton tosikko, sitkeä ja luova. Vahvuuteni ovat tekemisessä, en tykkää byrokratiasta – ehkä johtuu yrittäjyydestä.

• 40-vuotias
• rakennusalan yrittjä
• kunnanvaltuutettua, kunnanvaltuuston 3. varapuheenjohtaja
• Siun sote -valtuutettu
• harrastaa liikuntaa monessa lajissa sekä metsästystä

Henry Määttä (Kuva Asmo Maanselkä)

Jasmin Pyöriäinen, Joensuu, ehdolla puheenjohtajaksi

1) Kuntavaalit ovat volyymivaalit. Etsimme useita erinomaisista ehdokkaita, jotka ovat kiinnostuneita ja innostuneita kotipaikkakuntansa asioista. Kampanjointi on yhteistyötä ja jokaisella on ehdokkaalla on piirin vahva tuki.

Paras tapa tavoittaa ihmisiä on henkilökohtainen kontakti eli usein puhelu.

2) Tavoitteet on asetettu korkealle  ja värvääminen on kovaa työtä. Paras tapa tavoittaa ihmisiä on henkilökohtainen kontakti eli usein puhelu. Lähdin itse mukaan edellisiin kuntavaaleihin juurikin puhelun vuoksi. Luuriin on tartuttava ennakkoluulottomasti. Jokainen uusi ehdokas on ilon aihe!

3) Olen diplomaattinen ja energinen vaikuttaja. Nautin yhteistyöstä ja uusista haasteista.

• 30-vuotias
• yliopisto-opettaja
• KD Pohjois-Karjalan piirisihteeri
• Joensuun paikallisosaston puheenjohtaja
• kaupunginvaltuutettuna Kiteellä 2017–18
• harrastaa kalastusta

 

 

Jasmin Pyöriäinen (Kuva Asmo Maanselkä)

 

 

 

Ylös