Peter Östman loukkaantui vääristä syytöksistä ja ministeri Matti Vanhanen pyysi anteeksi: ”Pahoittelen, minulta jäi esityksenne kuulematta”

1.10.2020 klo 15:23 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman suivaantui välikysymyskeskustelussa valtiovarainministeri Matti Vanhasen väitteisiin.

– Pahoittelen ja pyydän anteeksi edustaja Östmanilta, että minulta jäi ilmeisesti kuulematta ne ryhmäpuheenvuorossa esittämänne esitykset, Vanhanen vastasi Östmanille.

Eduskunnan välikysymyskeskustelussa nähtiin eilen useampi tunnelatautunut episodi, kun oppositio ja hallitus pallottelivat vastuunkantoa koronakriisin heikentämistä työmarkkinoista.

Kristillisdemokraattien Peter Östman loukkaantui valtiovarainministeri Matti Vanhaselle, joka väitti keskustelun aikana kahteen kertaan, että oppositio ei ole esittänyt mitään konkreettisia ehdotuksia siitä, miten työllisyys saataisiin nousuun.

– Sanonko vielä toisen kerran, vai saitteko nyt ylös nämä konkreettiset esitykset? Toivon ja peräänkuulutan hallitukselta myös vastuuta silloin, kun käydään debattia, Östman vetosi

– Siitä minä loukkaannuin, Östman sanoi.

Hän kertasi Vanhaselle, mitä oli kristillisdemokraattien ryhmäpuheessa luetellut: ”Tarvitaan pikaisia toimia, joilla lisätään työvoiman tarjontaa ja liikkuvuutta sekä parannetaan kannusteita työn vastaanottamiselle. Ensimmäinen konkreettinen ehdotus: sosiaaliturvauudistus pitää toteuttaa. Toiseksi, paikallisen sopimisen mahdollistaminen ja yleissitovuudesta luopuminen joustavoittaisi työmarkkinoita. Kolmanneksi, ansiosidonnainen tulisi porrastaa ja antaa kaikille, jotka täyttävät työssäoloehdon. ” 

– Sanonko vielä toisen kerran, vai saitteko nyt ylös nämä konkreettiset esitykset? Toivon ja peräänkuulutan hallitukselta myös vastuuta silloin, kun käydään debattia, Östman vetosi.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen pahoitteli ja pyysi Östmanilta anteeksi.

– Pahoittelen, että minulta jäi ilmeisesti kuulematta ne ryhmäpuheenvuorossa esittämänne esitykset.

– Mutta mainitsitte ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastukset. Te olette ainoa opposition edustaja, joka on sen nyt maininnut tässä ääneen, Vanhanen vastasi Östmanille.

Ylös