KD Nuorten puheenjohtaja Annika Lyytikäinen: ”Nyt pitäisi avata silmät – Marinin hallitus ei ole mikään nuorisohallitus”

3.10.2020 klo 11:58 Politiikka Kristiina Kunnas

– Marinin hallitus on täysin häpeilemättä valmis elämään tulevien sukupolvien pussilla, sivaltaa KD Nuorten puheenjohtaja Annika Lyytikäinen.

Sanna Marinin ennätysnuori hallitus on pyrkinyt näyttäytymään nuorten asioiden edistäjänä.

Kristillisdemokraattien nuorisojärjestön KD Nuorten puheenjohtaja Annika Lyytikäinen myöntää suosion mutta pyytää avaamaan silmät Marinin hallituksen virheille KD-Kompassi -radiohaastattelussa, joka lähetetään lauantaina 3. lokakuuta Radio Deissä. (Voit kuunnella koko haastattelun täältä.)

– Hallitus on ollut suosittu nuorten keskuudessa. Mutta nyt nuorena kyllä avaisin silmäni! Lyytikäinen sanoo.

– Nyt pitää katsoa, mitä hallituksen budjettiesitys tarkoittaa meidän sukupolvelle. Se tarkoittaa meille ja tuleville sukupolville kasapäin velkaa ja täydellistä haluttomuutta tehdä mitään rakenteellisia uudistuksia, Lyytikäinen sivaltaa.

Hän pitää erittäin huonona sitä, että hallitus lykkää kaikki ongelmat tulevaisuuteen.

– Hallitus on pettänyt nuorten luottamuksen ja on täysin häpeilemättä valmis elämään tulevien sukupolvien pussista.

Mikään nuorisohallitus tämä ei ole!

– Mikään nuorisohallitus tämä ei ole!

Lyytikäinen kertoo pettyneensä pahoin myös siihen, ettei budjettiriihessä ollut puhettakaan terapiatakuusta tai opintotuen tulorajojen nostamiset, jotka olisivat olleet nuorille tässä tilanteessa enemmän kuin paikallaan.

Lyytikäisen mielestä on kohtuullista väittää, että hallitus on antamassa surkean perinnön.

– 10,7 miljardia alijäämää ensi vuoden budjetissa ja täysin mitättömät työllisyystoimet oikeuttavat kyllä tällaisen arvion.

Ruotsiin kannattaisi katsoa tässä kohtaa, ja tehdä pientä vertailua.

– Siellä demarit tuntuvat olevan paljon parempia. Siellä arvopohjaltaan samantyyppinen hallitus tekee aivan päinvastaista politiikkaa alentamalla veroja ja lupaamalla 75 000 uutta työpaikkaa ensi vuonna.

Lyytikäinen ja haastattelija Merja Eräpolku keskustelevat KD-Kompassissa myös koulutuksesta sekä hallituksen tavoitteesta nostaa oppivelvollisuusikää.

Lyytikäinen opiskelee sekä Sibelius-Akatemiassa että Hankenilla. Hän kertoo haastattelussa etäopiskelun tuomista muutoksista sekä toiveistaan työllistämistoimiin.

Hän rohkaisee ohjelmassa kuntavaaliehdokkuuteen. Lyytikäinen on ehdolla kotikaupungissaan Kouvolassa.

Jos mielestäsi jokin on pielessä kotikunnassasi, ja haluaisit asioita edistää, lähde ihmeessä ehdolle.

– Haluan, että voimme olla Kouvolasta ylpeitä. Asiat eivät muutu, ellemme itse niitä muuta, Lyytikäinen muistuttaa.

– Jos mielestäsi jokin on pielessä kotikunnassasi, ja haluaisit asioita edistää, lähde ihmeessä ehdolle, hän kannustaa.

Lyytikäinen on päinvastaista mieltä siitä, että nuori ei muka olisi kuntapolitiikan asiantuntija.

– Mehän juuri tiedämme koulutuksesta, julkisesta liikenteestä, harrastusmahdollisuuksista ja työllistymisestä. Joten ei kannata yhtään empiä ehdolle lähtemistä!

 

Annika Lyytikäinen KD-Kompassissa Radio Deissä, la 3. lokakuuta klo 12.50

KD Nuorten puheenjohtaja, tuplaopiskelija Annika Lyytikäinen on Merja Eräpolun haastattelussa lauantaina 3. lokakuuta klo 12.50. Radio Dei lähettää ohjelman uusintana maanantaina 5.10. klo 22.40. Voit kuunnella ohjelman myös puolueen kotisivuilta kd.fi tai täältä

Ylös