– Jos hallitus haluaa nopeasti vaikuttaa työllisyyteen, kristillisdemokraattien kannustava perusturva-uudistus kannattaisi viedä eteenpäin, Peter Östman sanoo

7.10.2020 klo 13:03 Eduskunta Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman arvioi eduskunnan budjettikeskustelussa, että hallituksen esityksillä työllisyys ei parane vaan se päinvastoin heikkenee.

Hän muistutti, että muun muassa Ranska, Saksa ja Ruotsi alentavat kriisin seurauksena verojaan.

– Työllisyyden parantamisen lisäksi tarvitsemme myös perusturvauudistuksen. Se pitäisi nopeasti toteuttaa, koska suomalaisessa sosiaaliturvassa on selkeitä kannustinloukkuja, Östman sanoi.

– Ehdotamme muutosta, jossa olisi nykyisten tukimuotojen sijaan yksi yleistuki

Suomeen tarvittaisiin hänen mielestään kannustava perusturvauudistus, joka parantaa työnteon kannattavuutta ja sujuvoittaa sosiaaliturvaa.

Östman kertoi, että KD ehdottaa uudenlaista mallia, joka korvaisi perusturvan sirpalemaisuuden ja lisäisi työnteon kannustimia.

– Ehdotamme muutosta, jossa olisi nykyisten tukimuotojen sijaan yksi yleistuki. Jos hallitus haluaa nopeasti vaikuttaa työllisyystoimiin, kristillisdemokraattien kannustava perusturva-uudistus kannattaisi viedä eteenpäin, Östman sanoi.

Ylös