Ylivieskan KD haluaa kaupunginvaltuuston kokoukset striimatuiksi – Nyt valtuusto siirtyy loppusyksyksi etäkokouksiin, jotka näytetään paikallis-TV:ssä

8.10.2020 klo 12:08 Kotimaa Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraatit vaativat lisää avoimuutta ylivieskalaiseen päätöksentekoon – ja saivat sitä nopeammin kuin osasivat odottaakaan.

Ylivieskan Seudun Kristillisdemokraatit pitivät vuosikokouksensa viime viikolla. Kokouksen kannanotossa tuotiin esiin huoli kaupungin nykyiseen tilanteeseen.

– Valtuuston kokouksia ei ole voinut seurata avoimesti etänä, toteaa KD-kaupunginvaltuutettu Ulla Lehtikangas.

Lehtikangas valittiin paikallisosaston puheenjohtajaksi kokouksessa viime lauantaina 3. lokakuuta.

Vuosikokouksensa jälkeen Kristillisdemokraattien paikallisosasto vaati, että Ylivieskassa pitää muiden kuntien tapaan aloittaa valtuuston kokousten lähetykset kuntalaisten nähtäväksi ja kuultavaksi. Ylivieskan Seudun KD haluaa kokoukset striimatuiksi eli suoratoistetuiksi.

– Valtuuston kokoukset ovat julkisia ja näin kuntalaisille avoimia. Nykyisin kokousten seuraaminen vaatii saapumista kokouspaikalle ja usein kokouksia seuraa paikan päällä pieni osa ylivieskalaisia, Ulla Lehtikangas kertoo.

Kristillisdemokraatit vielä muistuttivat, että lähetykset lisäävät päätöksenteon avoimuutta, läpinäkyvyyttä sekä tukevat esteettömyyttä.

– Se on nykyaikainen tapa seurata oman kunnan päätöksentekoa.

Kristillisdemokraattien Ulla Lehtikangas oli tehnyt aiemmin samasta aiheesta aloitteen Ylivieskan kaupunginvaltuustossa.

Lehtikangas korostaa, että live-lähetykset ja tallenteet takaavat kuntalaisille yhdenvertaisen ja tasapuolisen mahdollisuuden seurata valitsemiensa valtuutettujen työskentelyä.

– Meidän vuosikokouksen vaatimus julkaistiin Kalajokilaakso-lehdessä.

Kaupunginvaltuuston kokousten televisiointi palvelee samalla sitä, mitä halusimme, joskin vain pahimman ajan yli. – KD-kaupunginvaltuutettu Ulla Lehtikangas

– Jo seuraavana päivänä samainen lehti kertoi, että ’Ylivieskan kaupunginvaltuuston kokoukset järjestetään loppusyksyn aikana etäyhteydellä ja ne lähetetään Paikallis-TV:n välityksellä kuntalaisille’.

– Kaupunginvaltuuston kokousten televisiointi palvelee samalla sitä, mitä halusimme, joskin vain pahimman ajan yli, Lehtikangas toteaa.

Vuosikokous valitsi Ylivieskan Seudun Kristillisdemokraattien puheenjohtajaksi Ulla Lehtikankaan ja varapuheenjohtajaksi Jimmy Huhtalan. Johtokunnan jäseniksi valittiin Jimmy Huhtala, Kirsi Koutonen, Markku Somero, Kirsti Svedlund, Juha Vähäkangas, Jaana Yrttiaho ja Vesa Yrttiaho.

Vuosikokouksessa valittiin ensimmäiset kuntavaaliehdokkaat: Markku Somero ja Vesa Yrttiaho Ylivieskasta, Jimmy Huhtala Nivalasta ja Juha Vähäkangas Alavieskasta. Johtokunnalle annettiin valtuudet nimetä loput ehdokkaat.

Ylös