”On hyvä, että ulosotossa on korona-aikana myönnetty vapaakuukausia” – Sari Essayah kiitteli ulosottomenettelyn keventämistä koskevan lain jatkamista vielä puolella vuodella

14.10.2020 klo 17:16 Eduskunta Samuli Rissanen

Ulosottomenettelyn keventämistä, rajoittamista ja täytäntöönpanon lykkäämistä koskevaa lakia ulosottokaaresta muutettiin toukokuun alusta väliaikaisesti lailla.

Nyt annettavalla esityksellä väliaikaisen lain voimassaoloa jatketaan vielä kuudella kuukaudella.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah pitää ulosottokaaren väliaikaisen lain jatkamista ensi vuoden huhtikuun loppuun saakka tärkeänä ja hyvänä lainsäädäntöesityksenä.

Hän piti myös hyvänä asiana, että ulosotossa on korona-aikana myönnetty vapaakuukausia, joka osoittaa, että lainsäädännöstä, väliaikaisesta sellaisesta, on jo nyt ollut hyötyä.

– Maksuhäiriömerkinnän poistuminen ja toisaalta ulosoton suojaosan nostaminen ovat niitä keinoja, joilla esimerkiksi työn vastaanottamisen kannustavuus paranee

– Maksuhäiriömerkinnän poistuminen ja toisaalta ulosoton suojaosan nostaminen ovat niitä keinoja, joilla esimerkiksi työn vastaanottamisen kannustavuus paranee, ja tietenkin myös positiivinen luottorekisterillä on merkitystä tähän.

Essayah toivoi ministeriltä vastausta siihenkin, onko pikavippien korkojen laskemisesta ollut hyötyä ja toisaalta miten korona on vaikuttanut ulosottopäätöksissä ja niiden toimittamisessa.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kertoi, että myönnettyjen vapaakuukausien määrä on kasvanut alkuvuonna melkein 17 prosentilla eli merkittävällä määrällä.

– Käsittelyaikoihin on tullut pientä kasvua, ja erityisesti realisoinneissa on koronasta aiheutunut jonkin verran viiveitä, hän vastasi.

Ylös