”Nyt pitää selvittää, minkä verran taksiyrittäjiä on pistänyt hanskat naulaan” – Sipilän hallituksen taksiuudistus oli Essayah’n mukaan susi jo syntyessään

21.10.2020 klo 14:40 Politiikka Samuli Rissanen

KD:n puheenjohtaja Sari Essayah’n mielestä nyt pitäisi tehdä selvitys, minkä verran maaseudulla taksiyrittäjiä on laittanut hanskat naulaan ja yrityksen sukupolvenvaihdos on jäänyt tekemättä sen vuoksi, että näkymää taksiliikenteestä ei ole ollut.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah arvostelee kovin sanoin viime hallituskaudella keskustan johdolla tehtyä taksiuudistusta. Marinin hallitus on puolestaan joutunut tekemään uudistuksen virheiden peittämiseksi korjaussarjaa, joka on Essayah’n mukaan on enemmän kuin tarpeen.

– Harvasta lakiesityksestä voi sanoa niin kuin viime kauden liikennekaaren sisällä olleesta taksiuudistuksesta: Susi jo syntyessään, Essayah totesi.

Maaseudun miehet ja naiset kyllä yrittivät viestittää, että tämä uudistus ei ole hyvä mutta se vain runnottiin läpi.

Hän muistutti, että kun samanaikaisesti purettiin määräsääntelyä, päivystysvelvoitetta, hintasääntelyä ja koulutusvelvoitetta, niin siitä seurasi totaalinen kaaos taksimarkkinoille.

– Tästä kyllä oppositio yritti varoitella, mutta keskustan johdolla uudistusta kuitenkin vietiin eteenpäin. Maaseudun miehet ja naiset kyllä yrittivät viestittää, että tämä uudistus ei ole hyvä mutta se vain runnottiin läpi.

Uudistuksella oli selvä vaikutus myös Kela-kyyteihin.

Essayah’n mielestä nyt pitäisi tehdä selvitys, minkä verran maaseudulla taksiyrittäjiä on laittanut hanskat naulaan ja yrityksen sukupolvenvaihdos on jäänyt tekemättä sen vuoksi, että näkymää taksiliikenteestä ei ole ollut.

Ylös