– Hallituksen tuomittava terroriteot ja osoitettava tukensa Ranskalle, vaatii KD eduskuntaryhmä

30.10.2020 klo 15:36 Ulkomaat Merja Eräpolku

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä tuomitsee Ranskassa käynnissä olevan ääri-islamilaisen hyökkäyksen uskonnon- ja sananvapautta vastaan ja ihmettelee islamilaisten maiden johtajien reaktioita.

– Suomen hallituksen on tuomittava terrori-iskut selväsanaisesti ja seistävä yhdessä rintamassa Ranskan kanssa jihadistista terrorismia vastaan. Hallituksen pitää myös huolehtia siitä, että Suomessa varautuminen on riittävällä tasolla, vaaditaan Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän kannanotossa.

Länsimaiseen demokratiaan kuuluu olennaisena osana lupa kritisoida, kyseenalaistaa ja olla eri mieltä.

– Länsimaiseen demokratiaan kuuluu olennaisena osana lupa kritisoida, kyseenalaistaa ja olla eri mieltä. Sananvapauden ja uskonnonvapauden sekä oikeusvaltion periaatteiden ytimessä on lupa sanoa myös jotakin, mikä saattaa loukata toista. Raa’at murhat uskonnon tai kulttuurin varjolla eivät ole puolustettavissa mitenkään. Pilakuvasta loukkaantuminen ei saa johtaa pään katkaisemisiin ja terroriin, KD:n kansanedustajat toteavat ja muistuttavat, että terrori-iskut ja väkivalta on aina tuomittavaa.

Ääri-islamin innoittama terrorismi on rantautunut Eurooppaan.

– Sitä vastaan on asetuttava avoimesti. Meidän ei tule antaa periksi islamistiselle terrorismille, joka harjoittaa väkivaltaa islamia kritisoivia ihmisiä vastaan, tai kokee kunniakkaana muiden uskontojen harjoittajien surmaamisen. Sellaista kunniaa, joka hyväksyy toisen surmaamisen sanojen tai julkaisujen perusteella, ei tule puolustaa eikä hyväksyä, kristillisdemokraatit korostavat.

Ylös