Kristillisdemokraattien kannatus piristyi – Sari Essayah luottaa vastuulliseen politiikkaan ja yhteistyöhön yli puoluerajojen

9.11.2020 klo 08:27 Politiikka Samuli Rissanen

Ylen marraskuun puoluekannatusmittauksessa suurin muutos on tapahtunut kokoomuksen kannatuksessa. Se heikkenee yli prosenttiyksikön 16,6 prosenttiin. Perussuomalaiset ovat ottaneet selvästi piikkipaikan oppositiossa 19,5 prosentin kannatuksella.

Pienimpien puolueiden joukossa menestyy kristillisdemokraatit, joiden kannatus piristyy 0,7 prosenttiyksikköä tasan 4 prosenttiin, YLE kertoo.

– Kuntavaalien ehdokasrekry hyvässä vauhdissa, yhteistyötä yli puoluerajojen ja vastuullista politiikkaa…Jatketaan hyvää työtä

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah reagoi Twitter-tilillään puolueensa nousuun.

– Kuntavaalien ehdokasrekry hyvässä vauhdissa, yhteistyötä yli puoluerajojen ja vastuullista politiikkaa…Jatketaan hyvää työtä, hän kirjoittaa.

Annika Saarikon luotsaaman  Keskustan kannatus on piristynyt myös liki prosenttiyksiköllä 12,4 prosenttiin.

Pääministeripuolue Sdp jatkaa gallupien kärjessä nytkin, 21,2 prosentin kannatuksella, mutta kannatus on tippunut lokakuusta.

Vihreiden kannatus on lokakuun tasolla 10,8 prosentissa.

Li Anderssonin johtama vasemmistoliitto on ollut luisussa kannatusmittauksissa kesästä lähtien ja nyt puoluetta kannattaa 7,7 prosenttia suomalaisista.

RKP:ta äänestäisi mittauksen mukaan 4,3 ja nyt-liikettä 1,6 prosenttia vastaajista.

Taloustutkimus haastatteli kyselyä varten 2 457 suomalaista. Haastattelut tehtiin 12.10. – 3.11.2020.

Ylös