Peter Östman kannattaa susien kaatamisen poikkeuslupien myöntämiskynnyksen alentamista

18.11.2020 klo 21:10 Eduskunta Kristiina Kunnas

– Meidän ei tarvitse hyväksyä sitä, että susia liikkuu asutusalueiden läheisyydessä, Peter Östman sanoi puheenvuorossaan eduskunnassa. Siellä keskusteltiin suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamista vaativasta kansalaisaloitteesta.

Kansanedustaja Peter Östman piti debattipuheenvuoron eduskunnassa, kun siellä keskusteltiin susien kaatamisen kansalaisaloitteesta. Hän kannattaa kansalaisaloitetta.

Kansalaisaloitteessa esitetään, että valmistellaan laki, joka luo puitteet suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamiseksi. Lisäksi lain tulee mahdollistaa nykyistä luotettavampi suden kannanarviointi, suden lajipuhtaus ja määrittää valtakunnallisesti yhtenäiset toimintatavat uhkaa tai vaaraa aiheuttavien susien poistamiseen.

Kansalaisaloitteessa vaaditaan, että suden kannanhoidollinen metsästys on voitava aloittaa maassamme talvella 2020–2021.

Kansalaisaloite keräsi muutamassa viikossa tarvittavat 50 000 allekirjoittajaa. Siinä vaaditaan, että suden kannanhoidollinen metsästys on voitava aloittaa maassamme talvella 2020–2021.

– Koirat on pidettävä yleisillä alueilla kytkettynä riippumatta siitä, kuinka hyvin omistaja koiransa hallitsee, Östman muistutti puheenvuorossaan.

– Näin on tehtävä vaikka koira ei ole saalistaja. Susi sen sijaan on.

– Meidän ei tarvitse hyväksyä sitä, että susia liikkuu asutusalueiden läheisyydessä, Östman sanoi.

Östman kannattaa kansalaisaloitetta.

– Kannatan lämpimästi käsittelyssä olevaa kansalaisaloitetta. Toivon lisäksi, että hallitus ryhtyy toimenpiteisiin poikkeuslupien myöntämiskynnyksen alentamiseksi väestölle turvallisuusriskin muodostavien susien kaatamiseen, Vaasan vaalipiirin kansanedustaja Peter Östman sanoi.

Ylös