KD:n Lapin piiri: Kemijärven biojalostamo on tärkeä koko Lapin elinvoimalle

23.11.2020 klo 18:10 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien Lapin piiri pitää Kemijärvelle suunniteltua biojalostamoa erittäin tärkeänä sekä Lapin että Koillismaan elinvoiman kannalta.

– Puuraaka-aine on hyvä jalostaa mahdollisimman lähellä metsiä, ja siihen Kemijärven sähköistetyn ratayhteyden päähän Forestin ekoteollisuuspuistoon perustettava biojalostamo sopii erittäin hyvin, Lapin kristillisdemokraatit kertovat yhteisessä kannanotossaan.

Hallituksen tulee ottaa vahva rooli hankkeen edistämisessä

Rakennusvaiheen työllisyysvaikutus olisi yli 7000 henkilötyövuotta ja toisi noin 2700 työpaikkaa. Toiminta-aikana työllisyysvaikutus olisi noin 1300 työpaikkaa.

Kristillisdemokraatit edellyttävät, että hallituksen tulee ottaa vahva rooli hankkeen edistämisessä ja alueen infrastuktuurin ylläpitoon ja rakentamiseen tulee osoittaa riittävä rahoitus.

– Samoin tulee aktiivisesti selvittää voiko EU:n elvytyspakettia käyttää tämän hankkeen tukemiseen, Lapin kristillisdemokraatit esittävät.

Kokouksessa vieraili myös kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah, joka kiitti piirin pitkäaikaista aktiivia Tauno Häkkistä vuosien palveluksesta puolueelle ja Lapin piirille. (Kuva: Erkki Hurtig)

Rovaniemellä kokoontuneet Lapin kristillisdemokraatit valitsivat syyskokouksessaan enontekiöläisen Outi Kurkelan jatkamaan piirin puheenjohtajana ja Erkki Hurtigin varapuheenjohtajana.

Kokouksessa vieraili myös kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah, joka kiitti piirin pitkäaikaista aktiivia Tauno Häkkistä vuosien palveluksesta puolueelle ja Lapin piirille.

Ylös