Nilsiän pitkäaikaiselle valtuutetulle Raija Iskaniukselle hopeinen ansiomerkki Kuopion kaupungilta – ”24 vuotta valtuutettuna on kyllä vienyt aikaa – ja ollut mielenkiintoista”

23.11.2020 klo 12:08 Henkilöt Kristiina Kunnas

Nilsiässä 24 vuotta kunnan- ja kaupunginvaltuutettuna toiminut kotitalousopettaja Raija Iskanius sai 245-vuotiaalta Kuopion kaupungilta hopeisen ansiomerkin. Iskanius kannustaa nuoria äitejä mukaan politiikkaan.

Pitkäaikainen Kristillisdemokraattien kuntapäättäjä, kotitalousopettaja Raija Iskanius vastaanotti hopeisen ansiomerkin tunnustuksena pitkäaikaisesta ja merkittävästä kunnallispoliittisesta työstään.

– Yllätyin saamastani huomionosoituksesta. En oikein uskonut, että liitoskunnan luottamustoimissa ollutta henkilöä Kuopion suuressa kuviossa noteerataan, Raija Iskanius myöntää.

Tosin hän on tälläkin hetkellä Kuopion kaupungin edustajana Servica Oy:n hallituksessa,
jo toista vaalikautta.

– Siinä on jo lähes kahdeksan vuotta takana. Luulen, että se on painanut eniten, Iskanius toteaa.

Myös kuopiolainen professori, KD Pohjois-Savon puheenjohtaja Juhani Laurinkari palkittiin hopeisella ansiomerkillä.

Raija Iskanius selaili ansiomerkin saatuaan omia muistiinpanojaan.

– Niitä katsellessani mieleen nousi kyllä se, että aikamoinen määrä tunteja on kulunut esimerkiksi valtuuston kokouksissa, kun ehdin siellä toimia kuusi kautta eli 24 vuotta.

Jos joku nuori kotiäiti mietit nyt ehdokkuuttasi kuntavaaleissa, niin rohkaisen lähtemään mukaan. – 24 vuotta valtuutettuna vaikuttanut Raija Iskanius

– Niihin valmistautuminen ja lautakunnissa sekä maakunnallisissa kokouksissa istuminen on kyllä vienyt aikaa.

– En uskalla laskea tunteja. Ehkä kaikki lähtee siitä, että saan uskovana kristittynä osallistua vastuun kantamiseen lähimmäisistä, Iskanius pohtii.

Hän kannustaa mukaan politiikkaan – ja puhuu erityisesti nuorille äideille, myös kotiäideille.

– Tämä on ollut mielenkiintoista. Jos joku nuori kotiäiti mietit nyt ehdokkuuttasi kuntavaaleissa, niin rohkaisen lähtemään mukaan.

– Politiikka ei ole kaikkien juttu. Mutta vain kokeilemalla tiedät!

Koronakevään hankikannon aikaan Raija Iskanius kävi hyötyliikkumassa ja karsimassa oksia.

 

Ylös