Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto vaatii pedofiilejä telkien taakse ja tuomioita pidemmiksi

28.11.2020 klo 16:40 Kotimaa Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattein puoluevaltuusto vaatii kannanotossaan pedofiilien tuomioita pidemmiksi. – Heidät on saatava vastuuseen teoistaan ja telkien taakse, KD-puoluevaltuusto toteaa.

KD:n puoluevaltuuston mielestä pedofiilit on tuomittava selkeästi vankeusrangaistuksiin. Seksuaalirikosten vanheneminen liian varhain sekä rikoksista seuraavat liian kevyet rangaistukset ovat ongelma.

– Tuomioiden on oltava ankaria ja tuomioissa on käytettävä enimmäispituuksia aiempaa herkemmin viestittämään teon tuomittavuutta, Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston kannanotto muistuttaa.

Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto kokoontui tänään lauantaina 28. marraskuuta Teams-etäkokoukseen. Alunperin tarkoituksena oli kokoustaa Seinäjoella. Puheenjohtaja Aki Ruotsala johti kokousta kotikaupungistaan Seinäjoelta.

Kannanotto huomauttaa, että lasten seksuaalinen hyväksikäyttö tuhoaa ja vaurioittaa lasta enemmän kuin nykyinen oikeuskäytäntömme antaa ymmärtää.

Kannanotto huomauttaa, että lasten seksuaalinen hyväksikäyttö tuhoaa ja vaurioittaa lasta enemmän kuin nykyinen oikeuskäytäntömme antaa ymmärtää. Keskusrikospoliisi (KRP) paljasti vastikään suomalaismiesten ryhmän, jota epäillään seksuaalisesti hyväksikäyttäneen 6-vuotiaita lapsia. Esitutkintamateriaalissa on löytynyt videoita lasten ja vauvojen raiskaamisesta.

– Tällainen lasta vakavasti rikkova rikollinen toiminta on saatava loppumaan.

– Oikeusvaltiossa oikeuskäytännön tehtävänä on suojella heikoimmassa asemassa olevaa lasta ja heidän ihmisoikeuksiaan. Kristillisdemokraatit on eturintamassa puolustamassa lasten oikeuksia.

 

Ylös