Korona vaikuttaa myös perinteiseen Joulupata-keräykseen – avuntarve kuitenkin suurempi kuin koskaan

29.11.2020 klo 16:00 Kotimaa Kristiina Kunnas

Pelastusarmeijan yli 100-vuotias Joulupata-kampanja on alkanut. Perinteisen keräyksen tuotoilla autetaan kotimaan vähävaraisia, kuten lapsiperheitä ja vanhuksia. Apua tarvitaan tänä vuonna erityisen paljon, sillä poikkeusajat ovat tuoneet Pelastusarmeijan toimipisteisiin uusia avuntarvitsijoita.

Joulupata-keräyksestä saatavat varat jaetaan ruokana, vaatteina ja lahjakortteina Pelastusarmeijan toimipisteissä eri puolella Suomea. Kullakin alueella kerätyt varat käytetään paikallisesti kyseisen paikkakunnan ihmisten avustamiseen. Nettipatojen tuotto jaetaan avun tarvitsijoille kaikkialla Suomessa. Tänä vuonna keräyksen tavoite on miljoona euroa.

Perinteisiin katupatoihin voi lahjoittaa 14.–  23. joulukuuta. Kadulla tai ostoskeskuksessa olevaan pataan voi tehdä rahalahjoituksen. Perinteisiä patoja on 20 paikkakunnalla noin 100. Padoilla noudatetaan viranomaissuosituksia ja patavahdit käyttävät kasvomaskia. Patoja vahtimaan tarvitaan paljon vapaaehtoisia, joiden rekrytoiminen on parhaillaan käynnissä.

Padoille toivotaan vain rahalahjoituksia, sillä tavaralahjoitusten vastaanotto on keskitetty Pelastusarmeijan kirpputorien ja iCare -hyväntekeväisyysmyymälöiden Joulupata-pisteisiin sekä pääkaupunkiseudulla oleviin Joulupata-kontteihin.

Padoille toivotaan vain rahalahjoituksia, sillä tavaralahjoitusten vastaanotto on keskitetty Pelastusarmeijan kirpputorien ja iCare -hyväntekeväisyysmyymälöiden Joulupata-pisteisiin sekä pääkaupunkiseudulla oleviin Joulupata-kontteihin.

Lahjoittamalla tavaraa 14.–23. joulukuuta Joulupadan keräyspisteisiin myymälöissä tai kontteihin voit jatkaa tavaralahjoittamisen perinnettä. Erityisesti lelut tulevat tarpeeseen. Niillä paikkakunnilla, joilla Pelastusarmeijalla ei ole kirpputoria, ei enää oteta vastaan tavaralahjoituksia. Kirpputorien, konttien ja patojen sijainnit löytyvät 1.12. lähtien osoitteesta joulupata.fi.

Ilman Joulupata-keräyksen vapaaehtoistoimintaa ja yritysyhteistyötä moni apua tarvitseva jäisi ilman tukea. Suuri määrä vapaaehtoisia, yrityksiä ja yhteisöjä on taas ollut mukana varmistamassa, että Joulupatakeräys onnistuu ja että kotimaan vähävaraiset saavat tarvitsemansa avun. Mukana talkoissa ovat muiden muassa Make it Simple, Vizeum, Otto Tuotanto, S-ryhmä, K-ryhmä, Suomalainen Kirjakauppa, Kiinteistömaailma, Helsingin Villasukkatehdas, OP Ryhmä, Otavamedia, Yle, MTV3, Discovery Channel, Finnkino, Clear Channel, Ulcona, Bauer Media, Aller Media, GC Suomi ja Lions Club.

Lue lisää Joulupata-keräyksestä ja tavoista, jolla keräykseen voi osallistua osoitteessa joulupata.fi.

 

Osallistu Joulupata-keräykseen etänä – lahjoita jo nyt!

• Lahjoita Joulupataan verkon kautta, kertalahjoituksena tai kuukausilahjoittajana www.joulupata.fi
• Perusta nettipata oma.pelastusarmeija.fi/joulupata2020 -sivulla ja haasta ystävät mukaan
• Tee tilisiirto: FI57 2084 3800 0057 29, viite 8808
• Osta Joulupata-villasukat joulupata.helsinginvillasukkatehdas.fi -verkkosivulta
• MobilePay 45011 tai Pivo/OP-Siirto 888 567
• Tekstaa PATA (10 €) tai PATA20 (20 €) numeroon 16499
• Tee rahalahjoitus pieniin joulupatoihin, joita löytyy mm. Suomalaisen kirjakaupan myymälöistä ja Finnkinon teattereista. Näihin patoihin voi lahjoittaa joulukuun alusta alkaen. Pieniä patoja on noin 80 kpl. Tarkat patapaikat löydät osoitteesta www.joulupata.fi.

Tietoa Pelastusarmeijasta

Pelastusarmeijan tehtävä on palvella yhteiskunnan väliinputoajia: vähävaraisia, yksinäisiä, kodittomia ja eri syistä syrjään joutuneita ihmisiä. Pelastusarmeija on tehnyt tätä työtä Suomessa jo 130 vuoden ajan. Se toimii tällä hetkellä 25 paikkakunnalla. Toimintamuotoihin kuuluvat mm. paikallinen seurakunta- ja sosiaalityö, tukiryhmät, tuettu asuminen, perhe- ja nuorisotyö, lastenleirit ja neuvonta-apu.
Ylös