”Työn ja eläkkeiden verotusta kevennettävä” – KD:n puoluevaltuusto vaatii hallitukselta pikaisesti taloutta elvyttäviä toimia

28.11.2020 klo 18:11 Politiikka Samuli Rissanen

KD:n puoluevaltuusto vaatii hallitukselta pikaisesti taloutta elvyttäviä toimia. Työn ja eläkkeiden verotusta on kevennettävä. Toisaalta kristillisdemokraatit kysyvät, missä viipyy suunnitelma velkaantumisen lopettamiseksi.

KD:n puoluevaltuusto muistuttaa, että tällä hetkellä muun muassa keskituloisten palkansaajien verotus on kiristymässä hallituksen verojen – ja maksukorotusten myötä.

– Kiristyvä verotus ei ole taloutta elvyttävä mukava joululahja, puoluevaltuuston yhteisessä kannanotossa todetaan.

– On vahingollista, että kansalle opetetaan, ettei velkaantumisesta ole mitään haittaa

Kristillisdemokraattien mukaan työhön ja yrittäjyyteen kannustaminen on tie Suomen talouskasvuun tässä koronatilanteessa.

– Kotimaisen yrittäjyyden tukeminen mahdollistamalla palveluiden ja tuotteiden ostaminen isolla volyymilla on lääke, jota hallituksen tulisi käyttää. On välttämätöntä, että joulupukki pääsee matkaan koronasta huolimatta, KD:n puoluevaltuusto muistuttaa.

Toisaalta KD:n puoluevaltuusto pitää tärkeänä, että Suomen hallitus esittelee suunnitelman velkaantumisen lopettamiseksi.

– On vahingollista, että kansalle opetetaan, ettei velkaantumisesta ole mitään haittaa, eikä velkoja tarvitse maksaa takaisin, kun keskuspankit luovat rahaa määräämättömästi.

Väärin kohdistettuna velkaantuminen vain hidastaa talouskasvua, pönkittää vanhoja rakenteita eikä nopeuta uudistuksia. Talouskasvu hidastuu korkomenojen muodossa ennemmin tai myöhemmin.

Suomen bkt-osuus T&K investoinneista oli viime vuonna vain 2,7 %. Ruotsissa investoidaan 3,4 % BKT:sta ja Israelissa BKT:sta investoidaan jopa 4,5 %. Ilman uusia tuottavia investointeja emme pysty koskaan maksamaan velkojamme tai edes lyhentämään niitä.

– Suomen elvytyshankkeet on suunnattava teollisiin tuottaviin investointeihin, infrastruktuuri hankkeisiin ja digitaalisten alustojen kehittämiseen sekä T&K investointiasteen kasvattamiseen, Kristillisdemokraatit vaativat.

 

Ylös