”Emme suostu siihen, että perheiltä leikataan” – Helsingin KD:n ja Sinisten yhteinen valtuustoryhmä vastustaa Helsinki-lisän leikkaamista

9.12.2020 klo 14:11 Politiikka Samuli Rissanen

Helsingin KD:n ja Sinisten valtuustoryhmä vastustaa kotihoidontuen Helsinki-lisän leikkaamista. Kaupunginvaltuustossa käsitellään tänään Helsingin talousarviota, jonka yhteydessä Helsinki-lisästä äänestetään.

Kristillisdemokraattien ja sinisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Mika Ebeling kertoo, että lapsiperheiden hyvinvointi on ryhmälle kynnyskysymys.

KD ja Siniset ovat esittäneet valtuustossa Helsinki-lisän palauttamista myös 2-3-vuotiaiden lasten vanhemmille

– Emme suostu siihen, että perheiltä leikataan. Helsinki-lisän leikkaaminen ei tuo kaupungille säästöjä vaan kuormittaa entisestään varhaiskasvatusta ja vaikeuttaa perheiden arkea, hän, sanoo .

Valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Toni Ahva arvioi, että Helsinki-lisän leikkaus on kova isku lapsiperheille. Perheet tarvitsevat hänen mukaansa enemmän tukea, ei vähemmän..

– Mannerheimin Lastensuojeluliiton mukaan leikkaus lisää lapsiperheköyhyyttä. Erityisen tylysti Helsinki-lisän leikkaaminen iskee nuoriin perheisiin, minkä vuoksi me olemme päinvastoin joka vuosi esittäneet lisän laajentamista, Ahva sanoo.

KD ja Siniset ovat esittäneet valtuustossa Helsinki-lisän palauttamista myös 2-3-vuotiaiden lasten vanhemmille.

Ylös