Enkeli taivaan lausui näin: Miks hämmästyitte säikähtäin?

20.12.2020 klo 15:15 Kolumnit Miikka Korpiranta

”En minä ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan”, sanoo Jeesus evankeliumissa Matteuksen mukaan (10:34). Tuo tuttu jouluvirsihän jatkuu sanoin: ”Mä suuren ilon ilmoitan, maan kansoille nyt tulevan.”

Miksi sitten nostin esille tuon evankeliumin kohdan? On huomioitava luvun kokonaisuus, jossa Jeesus antaa monia, välillä hyvin konkreettisiakin, ohjeita, mutta ennen muuta rohkaisee kestämään ahdinkoa.

Raamatussa toistuu usein viesti älä pelkää. Virren ja jouluna luettavan sananpaikan paimenetkin pelästyivät enkeliä, vaikka hänellä oli mukanaan maailmanhistorian paras sanoma. Mooses säikähti Herraa, Pietari pelon voimasta alkoi vajota Herran edessä Galileanjärveen ja Jaakob hermostui niin, että otti painin Herran kanssa.

Me kaikki reagoimme eri tavoin pelon edessä: jotkut ahdistuvat, toiset menevät paniikkiin tai lukkoon, moni juoksee pois, ja joku yrittää ottaa pelosta voiton.

Elämäämme on tänä vuonna hallinnut ja rajoittanut Covid19-virus. Raamattu rohkaisee ja auttaa meitä ymmärtämään kuinka koronaakin pahempi virus on pelko, niin pelko itsessämme kuin pelko toisiamme kohtaan. Rohkaisen olemaan järkevä, mutta muistutan koronaviruksen sairastaneena ettei meidän tehtävämme ole antautua peloille, jotka ovat Herran sanan mukaan pahimpia uhkia ihmiskunnalle. Siksi Raamattu muistuttaa meitä tämän tästä Älkää pelätkö!

Me kaikki reagoimme eri tavoin pelon edessä: jotkut ahdistuvat, toiset menevät paniikkiin tai lukkoon, moni juoksee pois, ja joku yrittää ottaa pelosta voiton.

Ajatukseni ovat kiitollisin mielin jo joulussa ja sen perinteikkyydessä ilman koronapelkoja. Vuoden ehtoopuolella on helppo huomata virheitä, niin omassa toiminnassa kuin toisissakin. Mielestäni meitä poliittisina toimijoina ei ole kutsuttu arvostelemaan hallituksen valtavaa virheiden määrää, vaan keskittymään yhteiskunnan rakentamiseen.

KD Nuorten sääntöuudistus teki lisäyksen kohtaan järjestön tarkoitus. Nyt se sanoo ”3) kasvattaa jäsenistöään poliittiseen vaikuttamiseen ja vastuunottoon yhteiskunnan kehittämiseksi”. Käännetään siis katseemme tuleviin kuntavaaleihin!

Vuoden lopussa päättyy kauteni Helsingin KD Nuorten puheenjohtajana ja samalla jäsenyyteni KD Nuorissa. 33-vuotiaana olen jo yli-ikäinen – vaiko vain yli-innokas? Nuorten ja ahkerien järjestön puurtajien silmissä olen ollut jo pitkään jonkin sortin vanhus, joka kelpaa juuri ja juuri pöytäkirjan tarkastajaksi ja sääntötyöryhmän työmyyräksi. No vitsit vitsinä!

Mielelläni, kiitollisena ja haikeana jätän tehtävät KD Nuorissa ja keskityn uusiin haasteisiin.

Siunattua rakkauden, ilon ja levon täyteistä perinteistä, pelotonta joulua ja Herran vuotta 2021!

 

Ylös