Sari Tanus toivottaa kolumnissaan jouluriemua koronan keskelle

22.12.2020 klo 12:07 Kolumnit Sari Tanus

Kukapa olisi alkuvuonna kuvitellut, minkälainen vuosi oli tulossa. Monenlaista huolta, ohjetta ja  hämmennystä on koronavuoteen mahtunut. Jännitys, pelko ja monen tasoinen yksinäisyys, eristyneisyys on kalvanut monia ja menetyksiä on surtu. Toisaalta varjelusta ja paranemista on pyydetty, monet ovat ottaneet rukouksen mahdollisuuden käyttöön ja kiitosaiheitakin on toki paljon löytynyt.

Monet ovat ehkä ensimmäistä kertaa pysähtyneet ja ymmärtäneet, että huomisesta ja sen mukanaan tuomasta ei oikeasti voi tietää.

Monet ovat ehkä ensimmäistä kertaa pysähtyneet ja ymmärtäneet, että huomisesta ja sen mukanaan tuomasta ei oikeasti voi tietää. Se, mikä meillä on käsillä, on tämä hetki. Tuo tosiasia muistaen on kuitenkin suunnattava eteenpäin, suunniteltava ja tehtävä työtä tulevaa varten.

Mitähän tuntoja matkalle lähteneillä itämaan tietäjillä oli? Tuskinpa koko pitkä matka tähteä seuraten meni ilman haasteita. Entä raskaana olevan Marian ja Josefin mietteet Betlehemin matkalla tai kun kotiin palaamisen sijasta pitikin lähteä pakomatkalle Egyptiin? Luottamusta, rohkeutta tarvittiin. Matkaa tehtiin, päivän matka kerrallaan.

Tuntematonta huomista ja ihmisten huolta ja pelkoa ajatellessa mieleen nousee vanhan laulun vakuutus:
”Mä turvassa oon kädessään. Jos kuinka käyneekin, oon kädessään. Mä mitään pelkää en. On päivä huominen huomassa Jeesuksen. Oon kädessään.”

Joulu tulee koronavuonnakin. Se tulee yhtä riemullisen ja vapauttavan sanoman kanssa!

Otetaan lahja vastaan, rauhoitutaan, levähdetään ja jatketaan sitten työtä. Päivän matka kerrallaan kohti kevättä ja kuntavaaleja. Olethan mukana!

Kiitän teitä kaikkia tuesta ja työssä mukana olosta. Toivotan oikein riemullista joulua ja siunattua uutta vuotta 2021!

 

Ylös