Sari Essayah joulukolumnissaan: ”Älä pelkää” sanotaan myös meille

24.12.2020 klo 10:49 Kolumnit Sari Essayah

Monelle meistä kouluvuosien joulujuhlat ovat painuneet sydämiin juhlallisina kokemuksina. Itsekin muistan, kuinka pienen kyläkoulun yhdistetystä jumppa- ja veistosalista saatiin koristeilla ja kynttilöillä tunnelmallinen juhlasali.

Jeesus-lapsi seimessä, Maria ja Josef, paimenet, lampaat, enkelit ja itämaan tietäjät – kaikki sulassa sovussa, nahistelematta ja silmät loistaen. Enkeli taivaan -virsi soi vielä juhlan lopussa liittäen meidät osaksi vuosikymmenten traditiota. Toivottavasti myös tulevat sukupolvet saavat sitä laulaa, sillä kristinusko on saanut luoda vahvan perustan suomalaiseen yhteiskuntaan.

Raamatusta nousevat arvot vaikuttavat myös ajallisesti – yhteiskunnan vakauteen, turvallisuuteen ja talouteen. Sen huomaa erityisesti haasteellisina aikoina. Nytkin kun koronapandemia on ravistellut yhteiskuntia kaikkialla, olemme kuitenkin selvinneet.

KD on peräänkuuluttanut rakenteellisia uudistuksia tukemaan työllisyyttä ja hyvinvointia. Vain terve julkinen talous voi pidemmän päälle turvata myös hyvinvointipalvelut.

Valtion pitää tukea kuntia, yrityksiä, yhdistyksiä ja ennen kaikkea kriisistä kärsiviä ihmisiä pahimman yli. Velkaa on jouduttu ottamaan paljon. Samalla KD on peräänkuuluttanut rakenteellisia uudistuksia tukemaan työllisyyttä ja hyvinvointia. Vain terve julkinen talous voi pidemmän päälle turvata myös hyvinvointipalvelut. Kuntavaaleissakin tahdomme on rakentaa kuntia, joissa on turvallista ikääntyä, joissa heikoimmista pidetään huolta, ja joissa jokainen nuori löytää paikkansa.

Ennen kiivasta kuntavaalikevättä on kuitenkin aika rauhoittua jouluun ja sen sanoman äärelle: ”Älkää pelätkö, sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: Teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa.”

”Älä pelkää”, sanotaan myös meille. Jumala on lähellämme, Hän tulee keskellemme paitsi seimen lapsena, niin myös Vapahtajana, ylösnousseena Kristuksena. Tässä on ilon ja toivon sanoma – ihan meille jokaiselle.

 

 

Ylös