– Rokotuksia saadaan pikkuhiljaa, mutta vielä kuukausia jokaisen on jaksettava noudattaa erityistä varovaisuutta, Sari Tanus muistuttaa

6.1.2021 klo 10:34 Politiikka Samuli Rissanen

– Korona jyllää ja itse asiassa juuri nyt jokaisella meistä on todella iso vastuu. Rokotuksia saadaan pikkuhiljaa, mutta vielä kuukausia jokaisen on jaksettava noudattaa erityistä varovaisuutta, kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus muistuttaa.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus muistuttaa sanomalehti Tamperelaisen kolumnissaan, että vaikka koronarokotukset ovat alkaneet, virusta vastaan on jaksettava taistella vielä ainakin kuukausia.

Hän myöntää, että sietokyky on monilla koetuksella. Aurinkoisetkin päivät voivat näyttää pilvisiltä.

– On jaksettava torpata koronan leviäminen, on jaksettava taistella väsymystä ja yksinäisyyttä vastaan. Samaan aikaan monet muut arjen käytännön haasteet on selätettävänä, työtä ja toimeentuloa, hoitoa ja tukea tarvitaan laajalti, Tanus kirjoittaa.

Opi eilisestä, elä ja tee työtä tänään ja näe se hyvä, mitä käsillä on.

Koronakriisi hallitsi viime vuonna eduskunnan työtä, jota riittää alkaneellekin vuodelle. Tanuksen mukaan kaiken keskellä on myös muistettava tehdä työtä perheiden parhaaksi, vanhemmuuden tukemiseksi, senioreiden osallisuuden lisäämiseksi.

– Ja ehdoton stop huumeille! Lapsista ja nuorista meidän on pidettävä parempaa huolta ja huumeongelmaan on löydettävä ratkaisu, hän sanoo.

Yrittäjäystävällisyyttä olisi saatava käytäntöön, jotta paikallisista yrityksistä ammennettaisiin elinvoimaa koko alueelle.

– Samoin työtä vehreämmän huomisen, puhtaan luonnon, luonnossa liikkumisen ja luontomatkailun puolesta on jatkettava. Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen on oltava kärjessä, olipa kyseessä ihmiset, luonto tai talous.

– Joskus kipeitä ratkaisuja tarvitaan, mutta kestävään tasapainoon on pyrittävä ja sen eteen on tehtävä työtä. Toivottavasti johtotähti on kaikille selkeä pilvisimpinäkin päivinä, Tanus sanoo.

Uuteen vuoteen hänellä on mielessään sopiva kehoitus: Opi eilisestä, elä ja tee työtä tänään ja näe se hyvä, mitä käsillä on.

Ylös