Kaverukset pistivät pystyyn oman podcastin, Kolmen kuplan

18.1.2021 klo 14:50 Politiikka Merja Eräpolku

Kolme tunnettua KD-miestä pisti vuoden aluksi pystyyn Youtubessa oman podcastinsa. Ainakin kuusi osaa käsittävän keskustelusarjan nimi on Kolmen Kupla. Mukana ovat Juho Leppänen, 31, Tampereelta, Aki Ruotsala, 35, Seinäjoelta ja Mika Poutala, 37, Espoosta.

Tälle porukalle ”arki maistuu suussa”. Näitä miehiä yhdistää ainakin ns. ruuhkavuodet, eli pieniä lapsia on kotona useampikin kappale. Sen lisäksi kaikki ovat ehdolla kristillisdemokraatteina kuntavaaleissa. Jokaisen elämään liittyy myös tavalla tai toisella yrittäjyys ja sen edistäminen.

Podcast-sarjan ensimmäisessä esittelyjaksossa kurkistetaan Kolmen Kuplan sisään. Yksi heistä on härmäläisestä maanviljelijäperheestä, tykkää metsästää ja harrastaa lukkopainia. Toinen on maailmaa ammattiurheilijana kiertänyt stadilainen, jolle perheen Espooseen muutto oli iso loikka maalle. Kolmas taas on eri puolilla maailmaa elänyt ”korsolainen”, nyt tamperelaistunut ja tunnetaan Autolla Nepaliin -projektistaan.

Sarjan toisessa 14. tammikuuta julkaistussa jaksossa puhutaan julkisuuden ja etenkin politiikan keskustelukulttuurista. Podcastissa käydään läpi miten eri kuplissa elävät ihmiset helposti tuppaavat tekemään keskusteluista mustavalkoisia. Kolmen Kupla miettii, mitä asialle voisi tehdä – vai voiko sille mitään? Onko yhteiskunnan pakko valua vihamielisiin siiloihin niin kuin Amerikassa on viime vuosikymmenen aikana käynyt?

Helposti toisista puhutaan pahaa, ymmärretään tahalleen väärin ja maalitetaan. Lynkkauskulttuuri huolestuttaa. Kuitenkin esimerkiksi valiokuntatyössä on pakko tehdä yhteistyötä, jos haluaa saada aikaan tuloksia.

Haluan kehua julkisesti jotakuta toisen puolueen jäsentä.

– Ihmisten käyttäytyminen on mennyt huonommaksi. Mutta jos siitä syytetään vain sosiaalista mediaa, väistetään herkästi oma vastuu keskustelukulttuurista, Aki Ruotsala muistutti.

– Jos menen läpi kunnallisvaaleissa, pyrin siihen, että jokaisen valtuuston kokouksen jälkeen haluan kehua julkisesti jotakuta toisen puolueen jäsentä, Mika Poutala totesi.

– Tällaista viestiä ja asennetta haluaisin viedä politiikkaan. Kuulostaako ihan huuhaalta?

Kuuntele podcast-lähetyksiä Youtubesta Kolmen Kupla -kanavalta.

 

 

Ylös