”Palestiinan hallinto vastaa terveydenhuollosta Länsirannalla ja Gazassa ja on halunnut itse hoitaa koronarokotukset” – Peter Östman oikaisee Veronika Honkasalon väitteitä

21.1.2021 klo 10:13 Politiikka Samuli Rissanen

– Palestiinalaishallinto on halunnut hoitaa rokotukset itse, kansanedustajat Peter Östman (KD) ja Sanna Antikainen (Ps) vastaavat vasemmistoliiton kansanedustaja Veronika Honkasalolle.

Kansanedustajat Peter Östman (KD) ja Sanna Antikainen (PS) ihmettelevät vasemmistoliiton kansanedustaja Veronika Honkasalon Twitterissä esittämää kommenttia, jonka mukaan se, että Israel ei rokota palestiinalaisalueiden asukkaita olisi ihmisoikeusrikkomus.

– Oslon rauhansopimuksessa on sovittu selkeästi, että Palestiinan hallinto vastaa terveydenhuollosta Länsirannan kaikilla vyöhykkeillä ja Gazassa, kansanedustaja ja eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtaja Peter Östman oikaisee Honkasalon väittämiä.

Toisaalta Israelin ja Palestiinalaishallinnon terveysviranomaiset tekevät jatkuvasti yhteistyötä pandemian kukistamiseksi.

– On surullista, että jopa pandemiaa ja onnistunutta rokotekampanjaa käytetään Israelin leimaamiseen

Palestiinalaishallinto on kuitenkin toistuvasti sanonut hankkivansa rokotteet itse.

Antikaisen mukaan puheet ihmisoikeusrikkomuksista ovat jälleen kerran tarkoitushakuisia ja perättömiä.

– On surullista, että jopa pandemiaa ja onnistunutta rokotekampanjaa käytetään Israelin leimaamiseen, hän sanoo.

Koronapandemia on levinnyt laajalle Israelissa, mutta maa on saanut myös rokotukset käyntiin nopeimmin maailmassa. Israel aloitti rokotukset Pfizerin ja Biontechin rokotteella 20. joulukuuta ja on jo rokottanut merkittävän osan väestöstään.

Israelin onnistunut rokotustahti juontuu siitä, että yhdeksän miljoonan asukkaan maa on tehnyt rokotteiden hankintasopimukset itse aikaisessa vaiheessa.

Ylös