Sari Essayah: Kuntavaalikevät rajoitustoimin

2.2.2021 klo 08:02 Kolumnit Sari Essayah

Suurin kiitos maamme verraten alhaisista koronan tartunta- ja kuolleisuusmääristä kuuluu meille suomalaisille, jotka olemme noudattaneet ohjeita ja suosituksia kokonaisuutena kuuliaisesti. Hintaa on kuitenkin maksettu, niin inhimillisellä puolella kuin taloudellisesti, ja monien jaksaminen alkaa olla äärirajoilla juuri rokotusten kynnyksellä.

Hallituksen on nyt komissiolle lähetettyjen ministerikirjeiden lisäksi otettava topakka ote rokoteannosten hankkimiseen ja jakeluun sekä rajatestaukseen. Muutoin joudumme entistä tiukempien rajoitustoimien käyttöönottoon, etenkin kun taistelemme yhä tarttuvammaksi muuntuvaa virusta vastaan.

Samanaikaisesti kansalaisten huoliin rokotteiden turvallisuudesta ja eettisyydestä on pystyttävä vastaamaan avoimella tiedottamisella. Rokotekattavuutta ei voida turvata, jos yli miljoona suomalaista suhtautuu koronarokotukseen epäillen tai kielteisesti.

Joukossa on erilaisista lääkeallergioista tai perussairauksista kärsivien ihmisten ymmärrettäviä huolia, mutta oma lukunsa on kaiken maailman salaliittoteoriat, joita tervepäisinäkin pidetyt ihmiset ovat innostuneet jakamaan. Vain otettu rokote auttaa paitsi ottajaansa, myös muiden kuten riskiryhmien ja ikäihmisten suojaamisessa. Nyt prosessit ja tiedottaminen kuntoon, niin yhdessä selviämme tästäkin!

Nyt tarvitaan jokaista jäsentä ja ystävää ehdolle tai tukemaan toisia.

Kuntavaaleihin on vain kaksi ja puoli kuukautta aikaa, joten selvää on, että nämä vaalit käydään rajoitustoimien reunaehdoilla. Tuotimme puolueessa pitkin viime syksyä verkkoon laadukkaat koulutuswebinaarit, joita jokainen voi turvallisesti omalta kotisohvaltaan käydä katsomassa. Sosiaalisen median kanavat ovat nyt vaalimainonnassa entistäkin tärkeämmät; lisäkoulutusta siihenkin on tulossa.

Hyvät ehdokkaat ratkaisevat kuitenkin nämäkin kuntavaalit. Lähipalvelut, koulujen arvokasvatus ja kuntien elinvoima tarvitsee puolustajansa. Nyt tarvitaan jokaista jäsentä ja ystävää ehdolle tai tukemaan toisia. Vaalityösi on tärkeä kannanotto kristilliselle ihmiskäsitykselle ja arvoille pohjautuvan politiikan puolesta!

Ylös