Uutuuskirjasta webinaari: Professori Juhani Laurinkarin mukaan kansalaistoiminnalla tärkeä rooli sosiaalipalveluiden tuottamisessa

25.3.2021 klo 12:55 Kotimaa Kristiina Kunnas

Professori Juhani Laurinkarin uutuuskirjasta Kansalaislähtöinen sosiaalipolitiikka kilpailuvaltiossa pidetään kaikille ilmoittautuneille vapaa julkaisuwebinaari perjantaina 26. maaliskuuta.

Sosiaalipolitiikan professori Juhani Laurinkari pohtii uutuuskirjassaan Kansalaislähtöinen sosiaalipolitiikka kilpailuvaltiossa sitä, millainen rooli kansalaistoiminnalla on ollut ja on tulevaisuudessa sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajina ja millainen toimintaympäristö nykyinen kilpailua vahvasti korostava yhteiskuntamme on yhteisötalouden kannalta.

Teoksen julkaisuwebinaari järjestetään Zoom-alustalla perjantaina 26. maaliskuuta klo 14-16.

Yhteisötalouden organisaatiot kuten kansalaisjärjestöt ja osuuskunnat ovat yhä tänäänkin tärkeitä sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajia.

Laurinkari tarkastelee yhteisötaloutta sosiaalipolitiikkana, osana yhteiskuntapolitiikkaa nykyisen kilpailuyhteiskunnan ja niukkenevan valtiontalouden haastavissa olosuhteissa.

Vähemmän tunnettua on se, miten yhteisötalous kietoutuu sosiaalipolitiikkaan, kuten tulonsiirtoihin ja palveluihin tai vaikkapa terveyspolitiikkaan ja haavoittuvien väestöryhmien asemaan. Professori Laurinkari tarkastelee yhteisötaloutta sosiaalipolitiikkana, osana yhteiskuntapolitiikkaa nykyisen kilpailuyhteiskunnan ja niukkenevan valtiontalouden haastavissa olosuhteissa.

Kirjan ovat kustantaneet Osuustoimintakeskus Pellervo sekä Ajatushautomo Kompassi. Se on vapaasti luettavissa Pellervon sivuilla: https://pellervo.fi/kansalaislahtoinen-sosiaalipolitiikka-kilpailuvaltiossa/ (tai täällä).

Osallistu julkaisuwebinaariin!

Professori Juhani Laurinkarin uutuusteoksen julkaisuwebinaari järjestetään Zoom-alustalla perjantaina 26.3. klo 14-16.

Tilaisuudessa ovat Laurinkarin lisäksi mukana Pellervon toimitusjohtaja Sami Karhu, yliopistonlehtori Veli-Matti Poutanen Itä-Suomen yliopistosta, kansanedustaja, YTT Jari Koskela ja sekä Ajatushautomo Kompassin toiminnanjohtaja Tapio Luoma-aho.

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille.

Ilmoittautumiset[email protected]

Ylös