”Työttömät ja avoimet työpaikat eivät osu yhteen” – Peter Östman on usein muistuttanut asiasta hallitusta, joka on toisinaan vastannut kuin Iivo Niskanen

9.2.2021 klo 16:12 Eduskunta Samuli Rissanen

– Suomessa työmarkkinoiden ydinongelmana on se, että työttömät ja avoimet työpaikat eivät osu yhteen. Suomesta ei siis löydy osaajia niihin töihin, joissa kärsitään jopa työvoimapulasta, Peter Östman muistuttaa.

VM:n tuoreesta vertailusta ilmenee, että talouskasvu on jäämässä Suomessa puoleen siitä, mitä se on muissa Pohjoismaissa tulevana vuosikymmenenä.

Välillä olen kuullut vähän samanlaista sävyä kuin Iivo Niskaselta. Eli ei vastattu kysymykseen

– Tuliko tämä hallitukselle yllätyksenä, kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman kysyy.

Hän muistuttaa, että Suomessa työmarkkinoiden ydinongelmana on se, että työttömät ja avoimet työpaikat eivät osu yhteen. Suomesta ei siis löydy osaajia niihin töihin, joissa kärsitään jopa työvoimapulasta.

– Allekirjoittanut on maininnut tästä asiasta ainakin kolmeen otteeseen syysistuntokaudella saamatta kunnon vastausta ministereiltä. Välillä olen kuullut vähän samanlaista sävyä kuin Iivo Niskaselta (SVT:n haastattelussa Falun maailmancup-kisojen yhteydessä). Eli ei vastattu kysymykseen.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen totesi tällä viikolla, että Suomen kituliaan kasvun kolme pullonkaulaa ovat työn tuottavuuden olematon kasvu, alhainen työllisyysaste sekä investointien puute.

– Mitä aiotte tehdä näille haasteille, Östman penää.

Ylös