”Ykköstavoitteena on työttömyyyden torjunta”- Satu Sipilä tekee paluun Tampereen politiikkaan

12.2.2021 klo 11:32 Politiikka Samuli Rissanen

Leikkaus- ja anestesia-sairaanhoitaja sekä apulaisosastonhoitaja Satu Sipilä palaa pienen tauon jälkeen Tampereen politiikkaan, jossa hän on aiemmin toiminut päättäjänä yli 20 vuotta.

Ykköstavoitteena Sipilällä on työttömyyden torjunta koronakriisin jälkeen sekä lapsiperheiden tukeminen.

– Tärkein tavoitteeni ensi vaalikaudella on saada kaupunkilaiset voimaan hyvin. Työttömyyden torjunta ykkösenä, Sipilä kertoo napakasti tavoitteistaan Tampereen politiikassa, johon hän tekee paluuta pienen tauon jälkeen.

Ikääntyvien ja lasten sekä nuorten turvallinen elämä on kakkosena. Sipilän mukaan lapsiperheiden tuki on tärkeää nyt korona-aikana ja sen jälkeen. Kouluille on taattava riittävät resurssit onnistuneen oppipolun luomiseen.

– Nollatoleranssi kiusaamiseen kouluissa ja työpaikoilla

– Nollatoleranssi kiusaamiseen kouluissa ja työpaikoilla, Sipilä napauttaa.

Ennen sote-uudistusta Tampereella pitäisi panostaa vanhusten hyvään hoitoon ja hoivaan sekä taata riittävät terveyspalvelut sekä esteettömyys. Omaishoitajien asemakin kaipaa kohentamista.

– Kierrätys ja ympäristöasiat kuntoon. Liikenne turvalliseksi. Kaupungin talous kuntoon. Järkevät investoinnit pitkällä tähtäimellä. Homekoulut korjattava pikaisesti, tarmoa uhkuva Sipilä listaa.

Hän myöntää, että korona-ajan jälkien korjaaminen haastaa tulevat päättäjät.

– Eniten minua huolestuttaa korona-ajan vanhusten  ja lasten ja nuorten yksinäisyys ja pahoinvointi. Ilman harrastusmahdollisuuksia ja sosiaalisia kontakteja molemmat ryhmät menettävät paljon.  Koronan jälkeen korjausvelka on suuri näissä asioissa, hän sanoo.

Satu Sipilä

– 63-vuotias leikkaus- ja anestesia-sairaanhoitaja sekä apulaisosastonhoitaja. Työkokemusta myös ikääntyvien hoivatyöstä. 

– Kotipaikka Atala- Linnainmaalla Tampereella

– Puoliso ja 4 aikuista lasta ja kaksi lastenlasta
– On ollut 21 vuotta Tampereen kaupungin päättäjä, ja nyt pienen tauon jälkeen taas ehdolla.

– On seurakunnan seniorityössä mukana ja laulaa kuorossa.

– Luonnossa liikkuminen ja puutarhanhoito lähellä sydäntä.

Ylös