Pohjanmaan KD:n puheenjohtaja Kati Nummensalo: ”Tavoitteena viime vaaleja enemmän ehdokkaita ja läpimenijöitä”

24.2.2021 klo 11:17 Politiikka Kristiina Kunnas

Pohjanmaalla Kristillisdemokraatit tavoittelevat aiempaa enemmän ehdokkaita ja läpimenijöitä.

Seinäjoen kaupunginvaltuutettu ja luokanopettaja Kati Nummensalo on johtanut Pohjanmaan Kristillisdemokraatteja tämän vuoden alusta.

– Koronakevät toi aivan uudet tavat kampanjointiin. Myös ehdokasrekry on ollut erilaista. Ei nyt mahdotontakaan, mutta aika vaikeaa kyllä, Kati Nummensalo myöntää.

Vaasan vaalipiiriin kuuluu kaksi Kristillisdemokraattien piiriä: Keski-Pohjanmaa ja Pohjanmaa. Luodon kansanedustaja Peter Östman on puolueen 1. varapuheenjohtaja.

– Östman ja puheenjohtaja Sari Essayah ovat olleet innostajina ja ehdokashankkijoina tukenamme myös Pohjanmaalla, Nummensalo kiittää.

– Näyttää siltä, että ehkä saamme muutamaan sellaiseenkin kuntaan ehdokkaita, joissa ei KD-ehdokasta ollut 2017, Nummensalo kertoo.

Vaalien turvallisuus pandemia-aikana on noussut keskusteluun.

– Ei siirtäminenkään ole ongelmatonta. Voi olla, etteivät siirretyt vaalit osuisi välttämättä parempaan aikaan, Nummensalo pohtii.

Hän on tottunut kannustamaan mukaan vaaleihin kaikenlaisia ehdokkaita. Kenenkään ei pidä pelätä aikapulaa tai liian laihaa äänisaalista.

Valtuustoryhmän koko riippuu saaduista äänistä. Jos haluaa, että Kristillisdemokraateilla on luottamuspaikkoja, kannattaa lähteä ehdokkaaksi!

– Valtuustoryhmän koko riippuu saaduista äänistä. Jos haluaa, että Kristillisdemokraateilla on luottamuspaikkoja, kannattaa lähteä ehdokkaaksi!

– Joskus ehdokkaaksi pyydetty epäröi ja sanoo, ettei ole aikaa. Sitten hän katselee minua, neljän lapsen äitiä ja yrittäjän vaimoa, ja sanoo, että ei kai sitä sinullakaan liiaksi ole, Nummensalo kertoo.

Hän on itse valinnut sen, että toimii monissa luottamustehtävissä.

– Jos niihin meneekin aikaa, ovat ne myös palkitsevia!

Helmikuun kovissa pakkasissa opettaja Nummensalo huomasi, että lapset haluavat ulos. Heidän ulkoiluriemuaan ei voinut pidätellä.

–  Yksikin luokka lähti hiihtoretkelle, vaikka oli 25 pakkasta. Hiihto lämmittää! Minullakin oli ennen pakkasrajana kymmenen, mutta olen siitä joustanut.

Ehdokasrekryaikaa on vielä hetki jäljellä. Listat jätetään 9. maaliskuuta.

– Piirissämme tsempataan saamaan enemmän ehdokkaita kuin viime kerralla. Sitä kautta olisi myös enemmän läpimenijöitä, Nummensalo kannustaa.

Kati Nummensalo, ehdolla Seinäjoella

• 46-vuotias
• kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja
• naimisissa, neljä lasta, joista kaksi jo aikuisia
• kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen henkilöstöjaoston jäsen
• maakuntavaltuutettu
• Kuntaliiton valtuuskunnan jäsen
• KD Pohjanmaan piirin puheenjohtaja 2021-
• Kristillisdemokraattien puoluehallituksen jäsen
• Seinäjoen vapaaseurakunnan vanhimmiston puheenjohtaja
• harrastaa liikuntaa ja lukemista
Ylös