Antero Laukkanen KD-Live -kyselytunnilla: – Lähde KD-ehdokkaaksi vaaleihin – päättämään oman kuntasi ja arkesi asioista

25.2.2021 klo 18:10 Politiikka Kristiina Kunnas

KD:n uusmaalainen kansanedustaja Antero Laukkanen oli vastaajana torstain suoralla KD-Live -kyselytunnilla. Lähetykset muuttuvat nyt viikottaisiksi.

Antero Laukkaselta kysyttiin suoralla kyselytunnilla niin koronarokotuksista kuin myös monesta muusta asiasta autoilua ja Yle-veroa myöten.

– Oma näkemykseni on, että pakkoverosta Ylen suhteen pitäisi luopua.

– Voisimme ottaa tanskalaisista mallia, että vähemmällä voisi saada enemmän, Laukkanen totesi.

– Yle ei enää edusta kansanvaltaisuutta, Laukkanen jatkoi.

Laukkaselta kysyttiin, miksi yläluokkalaiset laitetaan viikoksi kouluun ja sitten pois.

– Minäkin ihmettelin tätä. Se ei vaikuttanut loogiselta, hän vastasi.

Kampanjointi keväällä on kovin erilaista, kun toreille ja turuille ei voi mennä.

– Yksi hyvä tapa on ottaa kolmen hengen ryhmä, joka porukalla mainostaa. Sellaista aion itsekin tehdä.

Laukkanen antoi koronaohjeistusta aivan maalaisjärkiseen tyyliin.

– Sellaisessa tilanteessa, jossa ei voi turvavälejä pitää, jos joutuu vaikka auttamaan toista henkilöä, pitää huolehtia suojauksesta, hygieniasta ja desinfioinneista.

Laukkaselta kysyttiin huhtikuun kuntavaalien mahdollisesta siirtämisestä.

– Niiden siirtäminen on raju toimeenpide.

– Kaikkia valmisteluja on jo tehty. Ehdokkaat ovat jo suunnitelleet kampanjansa somessa ja webinaarit ja mainostuksensa. Siirtäminen olisi hankalaa.

– Esimerkiksi kotikaupungissani Espoossa on erittäin pitkällä jo järjestelyjä. Näitä vaaleja varten ne on tehty terveysturvallisuus huomioiden. En henkilökohtaisesti ole tällä hetkellä sitä mieltä, että vaaleja pitäisi siirtää.

Puoluesihteeri Asmo Maanselkä tuottaa ja toimittaa KD-Live -kyselytunteja. Hän kertoi, että puoluesihteerit tapaavat perjantaina 26. helmikuuta virkamiesten ja oikeusministerin kanssa.

– Sen jälkeen tiedämme taas enemmän. Voi olla, että kolmen viikon poikkeustila auttaa vaalien järjestämisessä terveysturvallisesti, Maanselkä totesi.

Kotihoidontuki on ollut Kristillisdemokraateille äärettömän tärkeä asia. Helsingissä kuntalisä juuri vietiin perheiltä, Espoossa se saatiin pidettyä.

– Joka talousarvioneuvottelussa se päätetään uudelleen.

– KD-ryhmä jyrkästi irtisanoutui siitä, että Espoon kaupungin strateginen tavoite olisi luopua kuntalisästä.  Saimme sitten muita ryhmiä mukaamme. Kuntalisä pieneni hieman, mutta saatiin säilytettyä, Laukkanen kertoi.

Laukkaselta kysyttiin polttoaineiden verotusta.

– On mahdoton yhtälö, että Suomi voisi elää ilman autoja. Pitäisi panostaa biopolttoaineisiin ja tuotekehittelyyn, joka vähentäisi ilmastokuormaa.

On utopia, että kansa vähentää ajamista polttoaineveroja nostamalla. Meillä ajetaan, kun ei ole vaihtoehtoja.

– Verotus on kansan kurittamista. On utopia, että kansa vähentää ajamista polttoaineveroja nostamalla. Meillä ajetaan, kun ei ole vaihtoehtoja. Ja se, mikä pumpulla menee, on poissa muusta kulutuksesta, Laukkanen väitti.

Häneltä kysyttiin myös kristillisistä kouluista.

– Kristillinen koulu on maailmankatsomuksellinen koulu. Opetussuunnitelmaa on noudatettava, kun on saanut järjestämisluvan. Maailmankatsomus saa kuitenkin olla läsnä kaikissa oppiaineissa.

Laukkaselta kysyttiin mielipidettä kotitalousvähennyksestä.

– Arkijärki sanoo, että se hyödyttää kaikkia. Kotitalousvähennys lisää työtä.

– Tutkimus kuitenkin sanoi, ettei tämä olisi totta. Itsellekin tuli mieleen, ettei enää tiedä kumpaa uskoa: omaa kokemusta vai tutkimusta.

Laukkanen kannusti lähtemään kuntavaaleihin ehdokkaaksi. Ehdokasrekryn loppukiri on meneillään, sillä ehdokaslistat jätetään jo vajaan kahden viikon kuluttua 9. maaliskuuta.

– Kannattaa lähteä mukaan. Valtuustoissa päätetään omasta arjesta.

– Espoossa asuvana voin vaikuttaa kahdella tavalla: kaupunkilaisena ja päättäjänä. Esimerkiksi omaa asuinaluettani Soukkaa kehitetään juuri. Meiltä asukkailta kysyttiin kansalaispalautetta. Annan sitä asukkaana, mutta valtuutettuna sitten käsittelen näitä palautteita.

– Kunnan luottamustehtävässä oleva henkilö on juuri se, joka käytännön asioista päättää omassa kotikunnassaan. Mutta siellä on muitakin kuin valtuutetun paikkoja – moni pääsee lautakuntiin ja muihin paikkoihin.

– Mitä enemmän meillä on ehdokkaita, sitä enemmän saadaan luottamuspaikkoja! Suosittelen ehdottomasti: Tule vaikuttamaan asioihin! Lähde mukaan!

– Te olette valtava voimavara, Laukkanen kannusti kuulijoita ja katselijoita.

 

KD-Live -kyselytunti nyt viikoittain!

Kristillisdemokraattien Facebook-sivun KD-Live -kyselytunnit ovat nyt joka torstaina. KD-Liven tuottaa ja isännöi puoluesihteeri Asmo Maanselkä. Seuraavat kerrat ovat siis torstaina 4. maaliskuuta ja torstaina 11. maaliskuuta klo 17. Vastaajina vuorottelevat KD:n kansanedustajat.

Ylös