”Mitä eri viranomaistahot tarkoittavat ja kenen ohjeita kuunnella” – Sari Tanus vaatii selkeämpää koronaviestintää

25.2.2021 klo 16:49 Eduskunta Samuli Rissanen

Sari Tanuksen mukaan kansalaisille on ollut epäselvää, mitä eri tahot tarkoittavat ja kenen ohjeita kuunnella. Samoin rokotuksesta ja sen etenemisestä on paljon epätietoisuutta.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus muistutti eduskunnan kyselytunnilla, että Suomi kulkee jälleen kohti poikkeusoloja. Hallituksen hybridistrategia osoittautui, niin kuin oletettavissa oli, hankalaksi eikä sen avulla saatu estettyä koronan toisen aallon tulemista.

– Lähes vuosi sitten monet meistä vetosimme koronan tukahduttamisstrategian puolesta. Tasavallan presidenttikin ehdotti valtakunnallisen koronanyrkin perustamista, Tanus sanoi.

Miten hallitus aikoo tehostaa ja selkiyttää pandemian torjunnan strategiaa ja viestintää

Hänen mukaansa parhaan asiantuntemuksen on oltava käytössä myös käytännön toimeenpanon, ohjeiden ja viestinnän osalta.

Ohjeiden ja viestien on oltava selkeitä. Nyt kansalaisille on ollut epäselvää, mitä eri tahot tarkoittavat ja kenen ohjeita kuunnellaan. Samoin rokotuksista ja niiden etenemisestä on paljon epätietoisuutta.

– Huoli on yhteinen. Kysynkin asianomaiselta ministeriltä: Miten hallitus aikoo tehostaa ja selkiyttää pandemian torjunnan strategiaa ja viestintää, Tanus kysyi.

– Saanen olla eri mieltä siitä, että onko Suomessa on onnistuttu. Ajattelen, että taidamme olla yksi Euroopan maita, joka on pystynyt tasapainottelemaan vaikeassa tilanteessa, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru vastasi.

Hän kertasi, että marraskuun puolivälissä, kun ensimmäinen nousu tapahtui suvantokesän jälkeen, saatiin alueellisilla rajoituksilla tilannetta hillittyä.

– Nyt olemme tilanteessa, jossa noin puolitoista viikkoa meillä on mennyt liian lujaa tässä maassa ja nyt on jo reagoitu. Nyt me nimenomaan toteutamme hybridistrategiaa ja siirrämme Suomen tasolle 2 ja otamme jo tasolta 3 ravitsemusliikkeitä koskevaa sääntelyä käyttöön, jotta tämä olisi riittävän tiukka.

– Kyllä tässä on aika paljon tehty, Kiuru vastasi.

 

Ylös